ΕλλάδαΕπικαιρότητα

«Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς συνέπειες»: 163 εκατ. αναζητήσεις στο διαδίκτυο

Η στατιστική σοκάρει. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου που μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας, 13ης γυναικοκτονίας στη χώρα μας το 2021, μέσα στην πανδημία αναζητήθηκε στην Ελλάδα 163 εκατομμύρια φορές στο internet, το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».

«Εχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα  γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια  τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη», τόνισε η ψυχολόγος, διευκρινίζοντας ότι στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών, έχει διαδραματίσει ρόλο η πανδημία.

«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για  να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει τον δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις, αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχθούν από την πολιτεία», υπογράμμισε η κυρία Αργυρίου.

«Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα