ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πορτογαλία: Πολύ κοντά πλέον στον εντοπισμό της σορού της μικρής Μαντλίν Μακάν

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν.

Η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε φωτογραφίες του κύριου υπόπτου Κρίστιαν Μπρίκνερ, στον αυτοαποκαλούμενο «μικρό Παράδεισό» του στην  Πορτογαλία.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης η πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν στην οποία συμμετέχουν οι πορτογαλικές Αρχές με τη συνδρομή των γερμανικών, σε μια απομακρυσμένη δεξαμενή στο Algarve, κοντά στην περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 16 χρόνια.

Δύτες της αστυνομίας μπήκαν στο νερό νωρίς το πρωί της Τρίτης και ένα μηχανοκίνητο σκάφος της πυροσβεστικής έχει επίσης σταλεί στο νερό με δύο αστυνομικούς, σηματοδοτώντας την έναρξη της διήμερης έρευνας στην περιοχή. Γύρω στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχαν ξεκινήσει οι έρευνες.

Ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δηλώνει «πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν», λόγω της τεράστιας κινητοποίησης.

Το άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας των τριών χωρών δείχνει πως πράγματι πρόκειται για μεγάλη κινητοποίηση με πιθανές ενδείξεις, με τον Γκαμπλ να λέει στη Mirror: «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους, υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν αρκετά σίγουροι για τις έρευνες που κάνουν τώρα και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της».

Η βρετανική DailyMail επικαλούμενη πληροφορίες του BBC, αναφέρει ότι οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει πολλές σακούλες από εκσκαφές που έγιναν στο σημείο, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το περιεχόμενό τους.

Ο Γκαμπλ προσθέτει ότι ο δολοφόνος της Μαντλίν είτε είναι ο Μπρούκνερ είτε κάποιος άλλος, δεν θα μπορούσε να ξεφορτωθεί την σορό της πλήρως, εξηγώντας: «Εστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA».

Πάντως, σημειώνεται ότι εκτός από έρευνες που γίνονται μέσα στη λίμνη, η αστυνομία έχει ξεκινήσει να σκάβει στο σημείο που κατασκήνωνε ο Γερμανός ύποπτος, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και φωτογραφίες από το εν λόγω σημείο, όπου κατασκήνωνε για πολλά χρόνια, αποκαλώντας τον «Παράδεισό του» και πήγαινε συχνά.

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται γύρω στα 30 με 50 χλμ. από το θέρετρο του Αλγκάρβε, όπου και χάθηκαν τα ίχνη της 4 ετών, τότε, Μαντλίν.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα