ΔήμοιΔήμος Παλλήνης

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης Δήμου Παλλήνης 2018

Ο Δήμος Παλλήνης γνωστοποίησε το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο 2018, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό.

Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» θα ξεκινήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 27 Οκτωβρίου, με δεκάδες πολιτιστικές βραδιές και ενθάρρυνση ανάληψης πρωτοβουλιών.

Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ηλ. Ζούτσος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο όρος «πολιτισμός» αποτελεί μία πολυσύνθετη έννοια που συνδέεται τόσο με την έννοια της πόλης, όσο και πρωταρχικά με τους ανθρώπους και την κοινωνία. Σχετίζεται με την φύση της κοινωνίας καθώς και την ταυτότητα που δημιουργούν οι άνθρωποι μέσα σε αυτή.

Ο Δήμος Παλλήνης θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που προάγει τον Πολιτισμό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση και δημιουργία μιας κοινωνίας από και για τον πολίτη, με την καλλιέργεια κριτικής σκέψης αλλά και την ενθάρρυνση ανάληψης πρωτοβουλιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης αποτελεί πολυετή Θεσμό και γιορτή του πολιτισμού για την πόλη μας, αναδεικνύοντας κυρίως την πολύτιμη δράση των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της περιοχής, προσφέροντας ποιοτικές στιγμές ψυχαγωγίας.

Σας καλώ όλους για την ενεργή συμμετοχή σας, στα πολιτιστικά δρώμενα του φετινού Πολιτιστικού Σεπτέμβρη και στην ανάδειξη μιας νέας φυσιογνωμίας της κοινωνίας μας όπου ο «πολιτισμός» αποτελεί πυξίδα και προορισμό με όλη την σημασία της λέξης».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι