ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Πολιτιστικές Συναντήσεις στην Αγία Παρασκευή

Με την παρουσίαση του βιβλίου του ηθοποιού, ζωγράφου και συγγραφέα Δημήτρη Σταμούλη «Ποιος είπε ότι η νύχτα είναι μαύρη;» (εκδόσεις Ποταμός) και έκθεση εικονογράφησης-ζωγραφικής του συνεχίζονται την Παρασκευή 8/9 οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις – Αλέκος Κοντόπουλος».

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν Παρασκευή 1/9 και πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία κάθε βράδυ, στις 8:30μμ, στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής (Αλ. Κοντόπουλου 13), με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Σταμούλης (ηθοποιός, ζωγράφος, συγγραφέας) σκαρφίστηκε 50 μικροσκοπικά αφηγήματα-ποιήματα γραμμένα στο χέρι και συνοδευμένα από δικά του σκίτσα, μιλώντας μας για καταστάσεις οικείες, καθολικά ανθρώπινες και απόλυτα προσωπικές.

Συνομιλούν και παρουσιάζουν το βιβλίο η εκδότρια Αναστασία Λαμπρία και ο Άγγελος Παπαδημητρίου(εικαστικός, ηθοποιός, τραγουδιστής).

Το Σάββατο 9/9 στον κήπο της Βιβλιοθήκης θα παρουσιαστεί το θεατρικό «Η αφήγηση της Αντιγόνης», σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Νέτα, με την Αντιγόνη Φρυδά στον ομώνυμο ρόλο.

Η σκηνοθέτιδα συγκέντρωσε το υλικό από την πρωτότυπη αφήγηση της προγιαγιάς της, Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου.

Ένας θεατρικός μονόλογος αναβιώνει μια ιστορία που ξεπερνά το προσωπικό βίωμα και γίνεται πραγματικότητα για ολόκληρους λαούς.

Μια υπόθεση οικογενειακή που αποδεικνύεται οικουμενική και άχρονη.

Η Δραματουργία/επεξεργασία κειμένου είναι της Θεοδώρας Καπράλου και η μουσική επιμέλεια / επεξεργασία εικόνων του Κώστα Σωτηρίου.

Οι Πολιτιστικές Συναντήσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 10/9 με ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο τον μεγάλο ποιητή των τραγουδιών, μια μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας, σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Ο Μανώλης Μητσιάς καλεί την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα, τραγούδια που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Παίζουν ο Αχιλλέας Γουάστωρ πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας μπουζούκι, μαντολίνο.

Υπενθυμίζετε ότι το μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, κατά τη διάρκεια των Πολιτιστικών Συναντήσεων, είναι ανοιχτό κάθε απόγευμα 6:30 μμ -8:30 μμ σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν για να γνωρίσουν την οικία και το εργαστήριο του μεγάλου έλληνα ζωγράφου και να ανακαλύψουν τη διαδρομή και το έργο του.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι