ΕπικαιρότηταΠολιτική

Politico: Άλλαξε συνήγορο η Καϊλή – Την αναλαμβάνει ο δικηγόρος του μακελάρη του Μπατακλάν

Την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο Qatar Gate θα αναλάβει ο Σβεν Μαρί, ο δικηγόρος του βομβιστή του Παρισιού, σύμφωνα με το Politico.

Ειδικότερα, o Σβεν Μαρί, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Εύα Καϊλή.

Παράλληλα, ο κ. Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής της υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει το γιατί.

Εκτός Βελγίου, ο Μαρί έγινε περισσότερο γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ ο οποίος πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Υπόθεση Καϊλή: «Ο Παντσέρι την κατηγόρησε ψευδώς» λέει ο Δημητρακόπουλος

Την πεποίθησή του πως ο Παντσέρι κατηγόρησε την Εύα Καϊλή εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα για το Qatar Gate, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσύνη ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλή», δήλωνε τότε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα La Stampa.

Παράλληλα, σύμφωνα με την La Stampa, πρόσθεσε: «Είναι ένα βελγικό νομικό παράδοξο, το ότι σε εγκληματίες που ομολογούν και μετανοούν, απονέμεται χάρη, ενώ όσοι μάχονται για την αθωότητά τους βρίσκονται στη φυλακή και υποσκάπτεται το τεκμήριο της αθωότητάς τους».

Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, γράφει ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε πως η πελάτισσά του υπέστη «βασανιστήρια» στη φυλακή. Υπενθυμίζεται πως ύστερα από σχεδόν δύο μήνες φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων από τη βελγική δικαιοσύνη ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα.

Πρόκειται για τον υπεύθυνο της ΜΚΟ No Peace Without Justice, o οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας του «Qatar Gate».

Όπως υπογραμμίζεται στην ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, «η απόφαση να αποφυλακισθεί ο Φιγκά Ταλαμάνκα ελήφθη μετά την ανάκρισή του από τους εισαγγελείς, την Παρασκευή το πρωί».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα