ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: 869 πρόσφυγες ήρθαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στην χώρα μας.

Με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο (6/3/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 869 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους οι 285 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

Από τον Προμαχώνα: 757

Από Ευζώνους: 8

Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 23

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 65 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 16.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα, έχουν περάσει τα σύνορα 4.649 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.431 ανήλικοι.

 

“Ενδειξη ανθρωπισμού και συμπαράστασης”

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με τη μεταναστευτική ροή, ο υπουργός Προστασίας  του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε προ ημερών ότι ζητήθηκε από την ουκρανική πλευρά η διευκόλυνση και ανθρώπων οι οποίοι έχουν διαβατήρια χωρίς τα βιομετρικά τους χαρακτηριστικά (τα οποία είναι τα πλέον ασφαλή και σύγχρονης τεχνολογίας) καθώς και η ανάγκη διευκόλυνσης οικογενειών που έχουν μαζί τους τα παιδιά τους. “Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία, θα διευκολύνουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες να μπουν στη χώρα. Αυτό είναι ένδειξη ανθρωπισμού και απόλυτης συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό και στους συγκεκριμένους ανθρώπου που δοκιμάζονται από τον πόλεμο στην χώρα τους”, είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι παράλληλα γίνονται όλες οι ενέργειες για να μην υπάρξει το παραμικρό θέμα ασφαλείας στα σύνορά μας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα