ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ποιοί και σε ποιούς χώρους θα έχουν πρόσβαση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Οι κανόνες δημόσιας υγείας και πρόσβασης σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου, διαμορφώνονται ως εξής:

Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες, αλλά  και ανεμβολίαστοι.

Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass.

Επομένως, πρόσβαση έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι αφού προσκομίσουν αρνητικό PCRRAPID test.

Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Δεκεμβρίου, αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες, θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα, με επίδειξη self test.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα