ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ποινική δίωξη Λοβέρδου για δωροδοκία ζητούν οι εισαγγελείς

Επαρκείς ενδείξεις φέρεται να προέκυψαν από τους δικαστικούς λειτουργούς περί δωροδοκίας του Ανδρέα Λοβέρδου όταν ήταν υπουργός Υγείας για την υπόθεση Novartis, ενδεχομένως ικανές ώστε να ζητήσουν την εκ νέου άρση της βουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου να ασκηθείν εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί με επικεφαλής την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στο Κοινοβούλιο για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς φέρεται να προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν στη Βουλή πόρισμα 200 σελίδων με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα την άρση της ασυλίας του.

Τον περασμένο Μάιο, ο πρώην υπουργός Υγείας είχε κληθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνάς για την υπόθεση, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τέσσερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Λοβέρδος είχε αρνηθεί μετ’επιτάσεως όσα του καταλογίζονταν και έκανε λόγο για σκευωρία.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ο ίδιος είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φτάσει στην τακτική δικαιοσύνη.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα