ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ποιες έδρες επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ποιους άφησαν “εκτός” Βουλής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κρατάει την μια έδρα που κέρδισε το κόμμα στην Α’ Περιφέρεια Πειραιά μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την απόφαση που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας εκτός Βουλής μένει ο μέχρι πρότινος βουλευτής Πειραιά Θεόδωρος Δρίτσας που είχε βγει πρώτος σε ψήφους καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μόλις ένα βουλευτή στο μεγάλο λιμάνι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αφήνοντας έξω από τη Βουλή τον Χάρη Καστανίδη.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ακόμη, θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κρατά την έδρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φθιώτιδα, αφήνοντας εκτός τον Κωνσταντίνο Μπασδέκη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα