ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Fobos» – Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, καθώς η κακοκαιρία «Fobos» βρίσκεται προ των πυλών.

Η κακοκαιρία, που ήδη επηρεάζει σημαντικά τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, θα έρθει και στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες να αναμένεται να εκδηλωθούν κατά διαστήματα, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Η κακοκαιρία θα έχει και δεύτερο κύμα, το οποίο θα εκδηλωθεί από την Τρίτη.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, στο Ιόνιο και στη Θράκη, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα δυτικά, βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά τμήματα, ενώ έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις σταδιακά πυκνότερες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τμήματα τις βραδινές και πρωινές ώρες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία ξανά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από 13 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 18 βαθμούς), 14 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως τους 16 βαθμούς), 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 26 βαθμούς Κελσίου), 18 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 Μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί 6 Μποφόρ και αργότερα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, σχεδόν θυελλώδεις, 7 Μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες και υψηλά επίπεδα υγρασίας τις βραδινές και πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και βαθμιαία μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3-4 Μποφόρ και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα