Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΠεριφέρειες

Πλήρη εξοπλισμό σε 4 Εθελοντικές Οργανώσεις της Λέσβου

 

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παρέδωσε εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε 4 εθελοντικές οργανώσεις που είναι πιστοποιημένες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται στη Λέσβο.

 

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν 60 στολές (χιτώνιο, παντελόνι), 58 ζεύγη υποδημάτων, και διάφορα άλλα μέσα ατομικού και ομαδικού εξοπλισμού (μάσκες, κιάλια, γάντια, κράνη, τσουγκράνες, φτυάρια, επινώτια, σωλήνες), στις ακόλουθες εθελοντικές οργανώσεις:

• Σωματείο για την διάδοση και προώθηση του Πνεύματος Γενικού Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης η “Αμπελος”

• Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών νήσου Λέσβου

• Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Λέσβου

• Σύνδεσμος εφέδρων καταδρομέων Λέσβου

 

Στην εκδήλωση παράδοσης του εξοπλισμού που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λέσβου Στρατής Κύτελης, η Χριστιάνα Καλογήρου στην ομιλία της είπε μεταξύ άλλων και τα εξής::

«Εμείς, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εθελοντών.

Με τη σημερινή διανομή εξοπλισμού στις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας, δείχνουμε την ελάχιστη έμπρακτη υποστήριξή μας.

Όσο και αν είναι αναγκαίος ο εξοπλισμός, οι εθελοντικές οργανώσεις υπάρχουν και δρουν χάριν στη συμμετοχή και την αφοσίωση των μελών τους.

Οφείλουμε πάντα ένα ευχαριστώ.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματικότητα της δράσης τους».

 

 

Προτεινόμενα