ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Ανοίγει η αυλαία των απολογιών

Ανοίγει η αυλαία των απολογιών στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017 με πρώτη να απολογείται, εκτός απροόπτου, η κατηγορούμενη πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Στην κ. Δούρου αποδίδονται ευθύνες σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας που, σύμφωνα με την κατηγορία, δεν είχαν γίνει στην περιοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να χαθούν 25 ανθρώπινες ζωές.

Η κατηγορούμενη, η οποία αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, αναμένεται να αναφερθεί στην απολογία της σε πραγματογνωμοσύνες αλλά και τα έργα που, όπως λέει, έγιναν επί των ημερών της με στόχο την βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας δίνοντας, παράλληλα, έμφαση στην σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου που έπληξε την Αττική τις μοιραίες ώρες.

Μάλιστα, η κ. Δούρου θα επικαλεστεί τις αναφορές επιστημόνων ότι το καιρικό φαινόμενο αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας διεθνών κέντρων καθώς συμβαίνει μια φορά στα 200 χρόνια.

Μάλιστα, η πρώην περιφερειάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει λόγο για προσπάθεια επίρριψης όλων διαχρονικά των λαθών της διοίκησης στην ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται συνολικά 21 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, υψηλόβαθμα στελέχη της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβης εξ αμελείας, πλημμύρα εξ αμελείας και παράβαση καθήκοντος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα