ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πλεύρης για κορωνοϊό: Περιμένουμε νέο κύμα το καλοκαίρι

Στην πορεία της πανδημίας και την υπηρεσία του Προσωπικού Γιατρού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι προγνώσεις των ειδικών δείχνουν ότι θα έχουμε ένα θερινό κύμα κορωνοϊού, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων.

«Σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οφείλεται στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές. Εξήγησε ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορωνοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Κάλεσε τους ευάλωτους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας και όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Καμία επιβάρυνση» για τον Προσωπικό Γιατρό – Από 1η Ιουλίου οι εγγραφές

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι εγγραφές στην υπηρεσία του Προσωπικού Γιατρού, με τους πολίτες να εγγράφονται είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε απευθείας, είτε μέσω φαρμακείων και χώρων πρωτοβάθμιας υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση για τον Προσωπικό Γιατρό και άμεσα θα εκδοθούν και οι υπόλοιπες.

«Ελευθέρα επιλέγεις ένα γιατρό, δεν έχεις καμία-καμία-καμία επιβάρυνση, αντιθέτως έχεις πάρα πολλά οφέλη», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι έναν γιατρό που έως τώρα ο πολίτης πλήρωνε, πλέον θα μπορεί να συνταγογραφεί, να τον επισκέπτεται  ακόμα και κατ’ οίκον αν χρειαστεί και να τον κατευθύνει μέσα στο σύστημα υγείας.

Σχετικά με τα κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου να συμμετέχουν στο εγχείρημα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι οι αμοιβές κατ’ άτομο θα κυμαίνονται από 20 έως 45 ευρώ ανά ασθενή, δηλαδή μεσοσταθμικά γύρω στα 35 ευρώ, δηλαδή στο «ταβάνι των 2.000 ασθενών σημαίνει 70.000 ευρώ το χρόνο».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα