ΔήμοιΔήμος ΠαλλήνηςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών στην Παλλήνη

Την έγκριση της σύναψης και των όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης, για την κατασκευή του έργου, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το σχέδιο έχει τίτλο «Ανακατασκευή και Πιστοποίηση Παιδικών Χαρών», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ (με ΦΠΑ), κι όλα αυτά μετά από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου.

Με το έργο αυτό θα γίνει ανακατασκευή προς πιστοποίηση δεκατεσσάρων (14) παιδικών χαρών του Δήμου Παλλήνης (10 στη Δ.Ε. Γέρακα και 4 στη Δ.Ε. Παλλήνης) συνολικής επιφάνειας 6.250 τ.μ.

Ενδεικτικά οι σημαντικότερες εργασίες αφορούν σε:

• περίφραξη των χώρων
• τοποθέτηση κατάλληλων ελαστικών δαπέδων ασφαλείας στους χώρους των οργάνων παιδικής χαράς και του αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, κάδοι κλπ)
• εγκατάσταση ή επέκταση του ηλεκτροφωτισμού κατά περίπτωση
• ενίσχυση της φύτευσης
• εγκατάσταση ή επέκταση του αρδευτικού δικτύου κατά περίπτωση και κατασκευή βρύσης

Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Παλλήνης και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Στόχος του έργου, πέρα από την ουσιαστική αναβάθμιση των χώρων, ώστε να αποτελούν πόλους έλξης για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, είναι η δημιουργία σύγχρονων υποδομών.

Οι χώροι θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και θα μπορούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών να λάβουν τις σχετικές πιστοποιήσεις για τη λειτουργία τους από τους αρμόδιους φορείς.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι