ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Πισπιρίγκου: Στην εισαγγελία οι καταγγελίες Κούγια για διαρροή της δικογραφίας – Οι υπόνοιες για Δασκαλάκη

Το ζήτημα της διαρροής στοιχείων της δικογραφίας της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να διερευνήσει πλέον η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζεται την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με το Law and Order ο συνήγορος είχε ζητήσει να ερευνηθεί ο ρόλος της πολιτικής αγωγής και του Μάνου Δασκαλάκη στην υπόθεση της διαρροής ενώ είχε σημειώσει: «Υποβάλλουμε μήνυση στους παρουσιαστές των εκπομπών και τους συνεργάτες τους» είπε ο κ. Κούγιας για να προσθέσει: «Ζητούμε να διενεργηθεί ο ρόλος της υποστήριξης κατηγορίας και του Μάνου Δασκαλάκη γιατί καθημερινώς διαρρέονται από τη δικογραφία έγγραφα τα οποία είναι γραπτά μηνύματα στο σκληρό δίσκο που δεν έχουμε καν αναγνώσει στο δικαστήριο».

Δίκη Πισπιρίγκου: Kαταθέτει ο παιδίατρος του Καραμανδάνειου

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα στο δικαστήριο καταθέτει ο παιδίατρος του Καραμανδάνειου της Πάτρας Αθανάσιος Φίλης. Ο μάρτυρας είχε εξετάσει το άτυχο κοριτσάκι τον Απρίλιο του 2021 αλά όπως είπε όλες οι εξετάσεις που έγιναν στο παιδί ήταν φυσιολογικές χωρίς να βρεθεί κανένα παθολογικό εύρημα.

«Δεν θυμάμαι τί ώρα την εξέτασα Σίγουρα μετά τις 10:30. Η εξέταση έγινε προς διερεύνηση επεισοδίου που φέρεται να είχε κάνει να είχε κάνει το παιδί δυο ώρες πριν έρθει στα εξωτερικά ιατρεία. Από την εξέταση δεν προέκυψε κάτι», είπε ο κ. Φίλης και συνεχίζοντας ανέφερε: «Η κατηγορούμενη μου είπε πως ενώ το παιδί κοιμόταν, είχαν μελανιάσει ελαφρώς τα χείλη του, και αυτό το επεισόδιο κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Ανέφερε ότι υπήρχε και κάποιο δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας κάποιων δευτερολέπτων. Μας είπε ότι αντιλήφθηκε το επεισόδιο την ώρα του ύπνου».

Πρόεδρος: Μιλήσατε με το παιδί;

Μάρτυρας: Συνήθως ρωτάμε το παιδί, αλλά δεν θυμάμαι. Ζητήσαμε μια νευρολογική εκτίμηση από νευρολόγο και επίσης είπαμε να κάνουμε και μια καρδιολογική λόγω του ιστορικού του παιδιού και μια μαγνητική εγκεφάλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Φίλης όλες οι εξετάσεις που έγιναν στο παιδί ήταν φυσιολογικές. «Ενημερώσαμε την μαμά ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο πως δεν βρέθηκε τίποτα από τις εξετάσεις. Μετά κάποιος νοσηλευτής ενημέρωσε ότι η μαμά ανέφερε έναν εμετό» είπε ο μάρτυρας για να συνεχίσει:

«Είδαν το παιδί η ειδικευόμενη γιατρός και η κ. Τριάντου και στη συνέχεια πληροφορήθηκα ότι το παιδί θα παραμείνει για παρακολούθηση. Το Σάββατο το πρωί που περάσαμε η μικρή ήταν στο κρεβάτι και κράταγε ένα τάμπλετ με το οποίο έπαιζε. Την εξέτασα και δεν είδα κάποια παθολογικά ευρήματα. Την ρώτησα αν θέλει να φάει μου είπε ναι πως ήθελε. Ξεκινήσαμε ελαφρά σίτιση. Κατά την απογευματινή επίσκεψη το παιδί παρέμενε σε καλή κατάσταση είχε δεχθεί τη σίτιση είχε φάει ελαφρά και μετά δεν είχα ξανά άλλη επαφή μαζί της. Το βράδυ αργότερα της 14ης το βράδυ με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόνταν είχε σιελόρροια, τάση προς έμετο και δύσπνοια».

Η κατάθεση του μάρτυρα συνεχίζεται.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα