ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πικρόχολος ο Πούτιν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του: Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να καταστρέψει τη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε λίγο πριν εκπνεύσει το 2022, ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως μέσο για να καταστρέψει τη Ρωσία.

Σε βιντεοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, το οποίο προβλήθηκε από την ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία μάχεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει την πατρίδα και για να διασφαλίσει την αληθινή ανεξαρτησία για τον λαό της, την ώρα που δεκάδες εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, στο Κίεβο, καθώς ήχησαν οι σειρήνες για αεροπορική ρωσική επίθεση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αποκαλύψει ωστόσο πως δεν θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου στα τέλη της χρονιάς, εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών αποτυχιών της Ρωσίας στην Ουκρανία και κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στη Μόσχα. Έτσι έστειλε το βιντεοσκοπημένο του μήνυμα στον ρωσικό λαό.

Το εννιάλεπτο μήνυμα Πούτιν στον ρωσικό λαό

Στο μήνυμά του, διάρκειας εννέα λεπτών -το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του κατά την 20ετή θητεία του- ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι λέει ψέματα στη Ρωσία και ότι προκαλεί τη Μόσχα για να πραγματοποιεί την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία.

«Επί χρόνια οι ελίτ της Δύσης μας διαβεβαίωναν υποκριτικά για τις ειρηνικές προθέσεις τους», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του, η οποία βιντεοσκοπήθηκε μπροστά σε Ρώσους στρατιώτες στο αρχηγείο της ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

«Στην πραγματικότητα, με κάθε δυνατό τρόπο ενθάρρυναν τους νεοναζί που διεξήγαγαν ανοιχτά τρομοκρατία εις βάρος αμάχων στο Ντονμπάς», είπε ο Πούτιν σε μια ασυνήθιστα επιθετική πρωτοχρονιάτικη ομιλία του, η οποία συνήθως περιορίζεται σε ευχές για το νέο έτος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δεσμεύτηκε ότι είναι αναπόφευκτη η νίκη των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία καθώς εξήρε τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών.

«Η Δύση είπε ψέματα για την ειρήνη. Προετοιμαζόταν για επιθετικότητα… και τώρα χρησιμοποιούν κυνικά την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διαιρέσουν τη Ρωσία» συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ποτέ δεν το επιτρέψαμε αυτό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το κάνει», συνέχιζε ο Πούτιν στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τι είπε ο Πούτιν για τον θάνατο του Πάπα

Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του πρώην πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ μετά τον θάνατό του, χαιρετίζοντας έναν «υπερασπιστή των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών», τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να υπερασπίζεται.

«Ο Βενέδικτος XVI ήταν μια διαπρεπής θρησκευτική προσωπικότητα, ένας πεπεισμένος υπερασπιστής των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών», έγραψε σε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον πάπα Φραγκίσκο, το οποίο μεταδόθηκε από το Κρεμλίνο. «Θα έχω για πάντα όμορφες αναμνήσεις από αυτόν», πρόσθεσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των συντηρητικών αξιών, καταγγέλλοντας διαρκώς την ηθική παρακμή της Δύσης, κυρίως λόγω της αποδοχής των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα