Υπουργείο Εσωτερικών

Πέτσας: Από 300.000 ευρώ στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας

Από το Δαμάσι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσίασαν τις πρώτες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι τα δύο ζητήματα στα οποία απαιτούνται άμεσα συγκεκριμένες δράσεις είναι οι υποδομές και η κοινωνική προστασία.

Σε ότι αφορά τις υποδομές τόνισε ότι «γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η στέγαση των σεισμόπληκτων γι’ αυτό έρχονται σήμερα 37 τροχόσπιτα, ενώ θα τοποθετηθούν 60 οικίσκοι όταν θα είναι έτοιμες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης στις οποίες θα προχωρήσουν οι Δήμοι».

Σχετικά με την κοινωνική προστασία ανακοίνωσε πως «τη Δευτέρα το Υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει από 300.000 ευρώ στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας ώστε να δοθούν τα πρώτα χρήματα ενίσχυσης στους πληγέντες και μέσα στην εβδομάδα θα τρέξουν οι υπόλοιπες διαδικασίες για τις ενισχύσεις κάλυψης των επιπλέον αναγκών και των δαπανών οικοσκευής».

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε δύο έργα: στην κατασκευή της νέας γέφυρας που οδηγεί στο Βλαχογιάννι και στις απαραίτητες εργασίες που θα γίνουν στον δρόμο προς Βλαχογιάννι, καθώς έχει υποστεί ζημιές.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Υπουργείο Εσωτερικών