ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πέθανε η μητέρα της Ανγκελα Μέρκελ

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή η Χέρλιντ Κάσνερ, μητέρα της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, όπως επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Χέρλιντ Κάσνερ, η μητέρα της καγκελαρίου απεβίωσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει πληροφορίες για τα αίτια θανάτου.

Η πρώην δασκάλα Λατινικών και Αγγλικών, τηρώντας διαρκώς διακριτική στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας της καγκελάριου, πέθανε στις αρχές Απριλίου στην ηλικία των 90 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild και το περιοδικό SuperIllu

Η Χέρλιντ Κάσνερ γέννησε την Ανγκελα Μέρκελ στο Αμβούργο το 1954, πριν μεταφερθεί στην Ανατολική Γερμανία λίγες εβδομάδες αργότερα με την κόρη της και τον άνδρα της, Χορστ Κασνέρ, πάστορα και πατέρα της κυρίας Μέρκελ, ο οποίος πέθανε το 2011.

Η εκλιπούσα γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1926 από πατέρα με πολωνικές ρίζες και όνομα, τον Λούντβιχ Καζμιερτσακ. Μετέτρεψε το όνομα της οικογένειας στο γερμανικό Κάσνερ, λίγα χρόνια μετά τη γέννηση του γιου τους Χορστ.

Η καγκελάριος πήρε το επίθετο Μέρκελ, μετά τον γάμο της το 1977 με τον πρώτο της άνδρα Ούρλιχ Μέρκελ, με τον οποίο έπειτα πήρε διαζύγιο, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το επίθετό της.

Πάντως η Γερμανίδα καγκελάριος μετέβη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της καγκελαρίου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα