ΔήμοιΔήμος Ζωγράφου

Πέθανε εν ώρα υπηρεσίας στον Δήμο Ζωγράφου

Την τελευταία της πνοή άφησε 62χρονη εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου ενώ ετοιμαζόταν να αναλάβει βάρδια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 1η Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου όπου βρισκόταν, ένιωσε δυνατό πόνο στο στήθος και αδιαθεσία, ενώ στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τον Δήμο Ζωγράφου ότι η άτυχη μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), «έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας», καθώς προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο, ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδιά της το πρωί.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζωγράφου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της γυναίκας, διαβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρει τα εξής:

«Η 62χρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου. Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06/2017, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06/2017, στις 6:30 π.μ. μέχρι τις 9:30 π.μ., συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12:01 π.μ., προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της. Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου, Σταματία Τσουμέα, ανέφερε:

«Σήμερα η οικογένεια μας θρηνεί μία συνάδελφο που έφυγε από κοντά μας λίγο πριν ξεκινήσει την εργασία της. Μία συνάδελφος εξαιρετική, μία συνάδελφος όλο γέλιο και ευγένεια, μία συνάδελφος με ήθος.

Μία συνάδελφος που εργαζόταν μαζεύοντας τα σκουπίδια όλων μας, όπως όλοι οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της καθαριότητας, ανελλιπώς και με ηρωισμό κάθε νύχτα.

Δυστυχώς, το γεγονός αυτό μας βρίσκει αμέσως μετά από τις κινητοποιήσεις μας, για τη διεκδίκηση της εργασίας των συναδέλφων μας συμβασιούχων και ενώ ο αγώνας μας για να μείνουν μαζί μας δεν έχει τελειώσει.

Είμαστε συντετριμμένοι με το γεγονός, ευχαριστούμε όλους σας για τη συμπαράσταση που μας εκφράζετε».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι