Στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού, επέμειναν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν:

• η βουλευτής Β’ Πειραιά κα Καρακώστα

• ο νέος γενικός γραμματέας της ΑΔΑ κ. Κοκκινάκης

• ο αντιπεριφερειάρχης Περαιά κ. Γαβρίλης

• οι δήμαρχοι Πειραιά κ. Μώραλης, Κορυδαλλού κ. Κασιμάτης και Αγ. Βαρβάρας κ. Καπλάνης

• οι αντιδήμαρχοι Πειραιά κ. Βοϊδονικόλας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Σταματάτος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Δασκαλάκης, Αιγάλεω κ. Φίλης, Αγ. Βαρβάρας κ. Λεωτσάκος και Χαϊδαρίου κ. Βορέας

• η περιφερειακή σύμβουλος κα Μεταξά

• οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κ. Πάχος και κ. Γεωργόπουλος

• οι διευθυντες των αρμοδιων τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού κ. Στεργιόπουλος και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κ. Ζυματούρας.

Όλοι οι συμμετέχοντες, αφού τόνισαν την σημασία του έργου για την περιοχή και τους κατοίκους της, εξέφρασαν την αγωνία τους για την ανεξήγητη καθυστέρηση στην αδειοδότηση του έργου από την ΑΔΑ, ενώ προειδοποίησαν για τους κινδύνους αν δεν αναληφθεί δράση άμεσα.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης καλωσόρισε τον νέο γενικό της ΑΔΑ και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση του. Ζητούσαμε απο καιρό την επίσκεψη του επικεφαλής της ΑΔΑ, τόνισε.

Στη συνέχεια, ανέλυσε το ιστορικό των πρωτοβουλιών του ΠΕΣΥΔΑΠ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Σχιστού και τα εμπόδια για την ολοκλήρωση του.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη άμεσης έναρξης των εργασιών, γιατί στην παρούσα συγκυρία συντρέχουν οι εξής λόγοι:

1. Η προστασία της δημόσιας υγείας

2. Κινδυνεύει η ασφάλεια των αποκατεστημένων τμημάτων του έργου

3. Είναι σε εξέλιξη η τελευταία φάση του μετρό (κλάδος προς Πειραιά), η οποία παράγει χώμα λόγω διάνοιξης της σήραγγας και το οποίο διαθέτει δωρεάν

4. Υπάρχει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο γενικός της ΑΔΑ Σπύρος Κοκκινάκης, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΠΕΣΥΔΑΠ, αναγνωρίζοντας παράλληλα το έργο που επιτελεί, τόνισε:

«Πιστεύω ακράδαντα στις συνεργασίες και στα αποτελέσματα που αυτές παράγουν. Για τον λόγο αυτό έχω δώσει ήδη οδηγίες στις υπηρεσίες μου να συμβάλλουν στον ζητούμενο διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να προωθούνται λύσεις για το κοινό καλό. Αυτό πρέπει να ισχύσει και για την περίπτωση του ΧΑΔΑ Σχιστού. Να συνεργαστούμε ώστε να βρούμε άμεση λύση για την εκτέλεση του έργου».

Παρέμβαση έκαναν με αίτημα την άμεση έγκριση των απαραίτητων αδειών οι δήμαρχοι Πειραιά, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο αποκατεστημένο τμήμα του ΧΑΔΑ. Εκεί οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την ποιότητα των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και την ανάγκη συνέχισής τους.

 

Προτεινόμενα