Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΠεριφέρειες

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Μόνη λύση να μεταφερθούν οι άνθρωποι στην Ευρώπη

Photo by Twitter @g_christides

Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια στην Ευρώπη βλέπει ως λύση ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει χώρος για δημιουργία δομής σε ακατοίκητο νησί, τόνισε ότι «η ίδια η κυβέρνηση αποκλείει τα ξερονήσια» και πως «αυτή η ‘οπσιόν’ δεν υπάρχει».

«Η μόνη λύση που προβάλλει ως εφικτή και ρεαλιστική, είναι να μεταφερθούν στην Ευρώπη αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης σημειώνοντας ότι με τα δημοσιεύματα αλλά και της δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών όπως του Εμμανουέλ Μακρόν για τη Μόρια, έχει δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα.

Όπως είπε, στη Λέσβο είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί άλλη δομή γιατί ο πληθυσμός έχει ταλαιπωρηθεί τόσο καιρό και φοβάται. Η τοπική κοινωνία πρόσθεσε, ενδεχομένως να δεχόταν μια δομή καταγραφής όπου οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μένουν για μία έως δύο ημέρες αλλά όχι κλειστή δομή με χιλιάδες άτομα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πολύωρη σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τους δυο δημάρχους για τη δημιουργία κλειστής δομής, δεν κατέληξε κάπου, ενώ πρόσθεσε ότι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον κατεστραμμένο χώρο της Μόριας για να εμποδίσουν τυχόν εργασίες.

Προτεινόμενα