Περιφέρεια ΗπείρουΠεριφέρειες

Περιφέρεια Ηπείρου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Δήμο Αναγνωστάκη

“Η απώλεια του Δήμου Αναγνωστάκη αποτελεί μια μεγάλη,  δυσαναπλήρωτη απώλεια για το Πυροσβεστικό Σώμα και εν γένει για τις Δομές Πολιτικής Προστασίας.

Παρά το γεγονός ότι αποστρατεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, δεν έπαψε μέχρι και την τελευταία ώρα που διατηρούσε ακμαίες τις δυνάμεις του, να είναι αρωγός και συμπαραστάτης  στο έργο της Πολιτικής Προστασίας, μεταλαμπαδεύοντας πολύτιμες γνώσεις από την πολύχρονη θητεία του στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Δήμος Αναγνωστάκης συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως ανώτερος και ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος με την Ηπειρο.

Αρχικά ως Διοικητής της Π.Υ. Ιωαννίνων στη συνέχεια ως Διοικητής Π.Υ. Ηπείρου, μετέπειτα ως Συντονιστής Βορείου Ελλάδος και τέλος μέχρι  την αποστρατεία του ως Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έχοντας υπό την ευθύνη του και την Ηπειρο.

Ολα αυτά τα χρόνια, η συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου μαζί του, ήταν συνεχής με θετικά – πρακτικά αποτελέσματα και αυτός  είναι ένας επιπλέον λόγος που η αναγγελία του θανάτου του, μάς προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη  θλίψη.

Κρατάμε ως παρακαταθήκη το ψυχικό σθένος με το οποίο αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας του για δύο περίπου χρόνια, την αγάπη για το Σώμα που υπηρέτησε, καθώς  και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, στην οποία «τερματίσας ευδοκίμως την θητεία του», αποσύρθηκε”.

Αντιστράτηγος Π.Σ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης

Ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης του Παύλου, γεννήθηκε στην Αρτα, στις 23 Φεβρουαρίου 1964.

Ηταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1988 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το έτος 1993 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Αποφοίτησε το έτος 2007 από τη σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Υπηρέτησε σε Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου και της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας. Διοικητής της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου. Κλαδάρχης του Β’ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ., Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και Επιχειρησιακός Συντονιστής, με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Ελαβε μέρος σε εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό, ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Προήχθη στις 02-02-2018 κατ’ επιλογήν στον ανώτατο βαθμό του Αντιστρατήγου – Υπαρχηγού Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Ηπείρου