Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η εξάλειψη της εγκληματικότητας και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Αρχικά τονίστηκε η αγαστή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών.

Συζητήθηκε και η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με τις παρεμβάσεις που είχε κάνει και η Περιφέρεια και τη θετική ανταπόκριση του Αρχηγείου της Αστυνομίας, για να μην κλείσουν ή συγχωνευτούν αστυνομικά τμήματα της περιοχής που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιακών δυνατοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. για να μπορεί η αστυνομία να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά της και να μπορεί να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Και αυτό πράξαμε με την προμήθεια μέσω του ΕΣΠΑ 20072013, 39 αστυνομικών οχημάτων, 19 δικύκλων μοτοσικλετώναλλά και του αναγκαίου εξοπλισμού της Τροχαίαςμε συσκευές ελέγχου ταχύτηταςαλκοολόμετρα κ.άσυνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ»σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Επιθεωρητής, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ζήτησε εκ νέου χρηματοδότηση για εξοπλισμό από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με τον Περιφερειάρχη να δεσμεύεται την εξέταση του αιτήματος κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, τέθηκαν και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η εξάλειψη κάθε είδους παραβατικότητας και εγκληματικότητας, καθώς και η συλλογική προσπάθεια ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και η τροχονομική πρόληψη στους δρόμους των Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Σεϊντής, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας.

 

Προτεινόμενα