Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: 3ο ΟΠΑ RUN – ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Ολοι μαζί για το Πεδίον του Αρεως»

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών δρομέων – φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πάρκο του Πεδίου του Αρεως το 3ο κατά σειρά ΟΠΑ Run, με διαδρομές των 5 χλμ. και 2 χλμ. που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Οικονομικού  Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

 

Η εκδήλωση, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Τον κ. Πατούλη, ο οποίος έκανε και απονομές βραβείων στους αθλητές που διακρίθηκαν, υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Δ. Μπουραντώνης.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος.

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, και αφού καλωσόρισε τους δρομείς στο Πεδίον του Αρεως, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας είναι περήφανη για την αναβάθμιση και την ενεργή ανάδειξη του Πάρκου σε πνεύμονα ζωής της πρωτεύουσας, στην καρδιά του λεκανοπεδίου.

«Οι προσπάθειές μας ως Περιφέρεια Αττικής για την περαιτέρω βελτίωση και αξιοποίηση του Πάρκου και ολόκληρης την έκτασης των 277 στρεμμάτων του Πεδίου του Αρεως έχουμε δεσμευθεί ότι  θα είναι επίμονες και διαρκείς», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Κατά τα δυο σκληρά χρόνια του κορωνοϊού που προηγήθηκαν, το πεδίο του Αρεως, χαιρόμαστε γιατί αποτέλεσε διέξοδο για περίπατο και άθληση κατά τις περιόδους, ειδικά των παρατεταμένων λοκντάουν.

Γι΄αυτό λοιπόν, πιστεύουμε ότι οι αποφασιστικές παρεμβάσεις και εργασίες που η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε από την πρώτη μέρα της διοίκησης μας, πραγματικά απέδωσαν και προσέδωσαν ποιότητα ζωής αλλά και αίσθημα Ασφάλειας στους πολίτες.

Μια τέτοια γιορτή αθλητισμού για τη Ζωή και την Υγεία, όπως η σημερινή διοργάνωση, απηχεί το όραμα μας για μια Περιφέρειας Υγείας και Ευεξίας, έτσι όπως έχουμε οραματιστεί την Αττική και έχουμε υποσχεθεί ότι θα την μεταμορφώσουμε.  

Με συστηματική δουλειά και επιμονή καταφέραμε να υπερβούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Αλλάζουμε όμως την εικόνα της Αττικής, και το Πεδίο του Αρεως παραμένει:

  • H καρδιά του ευρύτερου οράματός μας
  • O πνεύμονας της Υγιούς ζωής για τους πολίτες και τους τουρίστες, όπως οι καιροί προστάζουν

Και η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα του Τόπου Ευεξίας που θεωρούμε ότι μπορεί, και θα γίνει η Αττική”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής