Αρθρογραφία

Περί Δικαιοσύνης

Γράφει ο Στέλιος Μανουσάκης *

Στις 30 Ιουνίου λήγει η θητεία των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που συμπληρώνουν το προβλεπόμενο ηλικιακό όριο.

Συνεπώς θα κληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο να πληρώσει τις σχετικές θέσεις, μεταξύ των οποίων τη θέση των λειτουργών στα Ανώτατα Δικαστήρια.

Τυπικά, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα αυτή από την 1η Ιουλίου και μετά.

Ηδη όμως ο απερχόμενος Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει πρόωρες εκλογές, μετά την συντριβή που υπέστη στις ευρωεκλογές της 26.5.2019 και την έκδηλη δυσαρμονία μεταξύ της σύνθεσης της Βουλής και της βούλησης του εκλογικού σώματος.

Tην 1η Ιουλίου η Βουλή θα έχει διαλυθεί προ πολλού, θα βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 07.07.2019, ενώ η καταρρέουσα κυβέρνηση θα είναι υπηρεσιακή, με αρμοδιότητα διαχείρισης μόνο τρεχουσών υποθέσεων.

Η αποχωρούσα κυβέρνηση, πιστή στο ύφος και το ήθος εξουσίας που την χαρακτήρισε όλα τα προηγούμενα χρόνια, σπεύδει να προκαταβάλει τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, με την a priori επιλογή των δικαστών, αντί να διασφαλίσει ένα minimum συναίνεσης και διαφύλαξης της αξιοπιστίας των θεσμών.

Η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στερείται νομιμοποιητικής και αιτιολογικής βάσης, καθώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί δημοσίως, ότι η κυβέρνησή του δεν αντιπροσωπεύει πια την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Κυρίως όμως πάσχει ηθικά και καταδεικνύει, ακόμη και λίγες ημέρες πριν από την οριστική πτώση, την αλαζονεία, την αμετροέπεια και την προσπάθεια άλωσης του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, με την οποία πολιτεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μας βρει απέναντι ακόμη μία φορά !!!!

 

Στέλιος Μανουσάκης *

Δικηγόρος, τ. Πρόεδρος Δ.Σ. Πειραιώς, Υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με το Κίνημα Αλλαγής

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αρθρογραφία