Αρθρογραφία

5 λόγοι για να ψηφίσουν οι Μαρουσιώτες το #Ενωμένο Μαρούσι

* Γράφει ο Κώστας Ελευθεριάδης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές και κάποιοι είναι ακόμη αναποφάσιστοι.

Σε αυτούς κυρίως τους ψηφοφόρους απευθύνομαι και τους καλώ να μας εμπιστευθούν για πέντε λόγους:

Κώστας Ελευθεριάδης
  • Το πρόγραμμά μας εγγυάται ότι θα κάνουμε το Μαρούσι μία πόλη παράδειγμα στην Ελλάδα και γιατί όχι; Και στην Ευρώπη.

Μια πόλη καθαρή, φωτεινή,  ψηφιακή με σύγχρονες υπηρεσίες και υποδομές που ενθαρρύνουν την κοινωνική ζωή, με οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, με ενισχυμένες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, με έξυπνα δίκτυα που διευκολύνουν την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, με πρακτικές βιωσιμότητας για την προστασία της πολιτιστικής και κοινωνικής μας φυσιογνωμίας, αλλά και με πράσινες λύσεις για το περιβάλλον.

 

  • Γιατί η αιχμή του δόρατος του προγράμματος μας είναι η προστασία του Περιβάλλοντος με ορθή διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία.

Ο Γιώργος Καράμέρος ανήκει στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων εδώ και μια δεκαετία. Είναι γνώστης των θεμάτων αυτών, έχει περιβαλλοντική ευαισθησία και παιδεία και ως εκ τούτου έδωσε περίοπτη θέση στην ανακύκλωση. Οταν σε όλη την Ευρώπη είναι «σημαία», εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ουραγοί. Ο τρίτος Δήμος της χώρας οφείλει να γίνει υπόδειγμα στις δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος.

 

  • Γιατί το Μαρούσι χρειάζεται αλλαγή με νέα πρόσωπα μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Δεν υποτιμάμε την εμπειρία αλλά πρέπει και οι παλαιότεροι να δίνουν χώρο στα νέα πρόσωπα που θα βάλουν μπροστά το πάθος και τις φρέσκιες ιδέες τους. Νέοι στις ιδέες, νέοι στην ηλικία, νέοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και νέα πρόταση είναι μόνο το Ενωμένο Μαρούσι. Οι υπόλοιποι αποτελούν κομμάτια του παλιού συστήματος.

 

  • Το Ενωμένο Μαρούσι κρατά αποστάσεις από τα κόμματα και αυτή η ανεξαρτησία δίνει πνοή στην πόλη και ενώνει όλους τους Μαρουσιώτες.

Μια προσεκτική μελέτη του ψηφοδελτίου πείθει και τον πιο δύσπιστο. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αφήσει στο σπίτι τους τις κομματικές τους ταυτότητες. Η παράταξη του Γιώργου Καραμέρου δεν πήρε κανένα χρίσμα. Ο επικεφαλής της επέλεξε τους συνοδοιπόρους του σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι με βιογραφικό. Δεν ρώτησε κανέναν για τις πολιτικές του πεποιθήσεις γιατί ορατίζεται πραγματικά ένα Ενωμένο Μαρούσι. Και αυτό θα το αποδείξουμε και την επόμενη ημέρα.

 

  • Οσο και να μην του αρέσει του Γιώργου Καραμέρου να μιλάμε για τον χαρακτήρα του, θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στην προσωπικότητα του υποψηφίου Δημάρχου.

Πρόκειται για έναν ηθικό άνθρωπο που ποτέ το όνομά του δεν μπλέκτηκε σε σκάνδαλα. Είναι καλό παιδί με ευαισθησίες. Εχει όραμα και πάθος  και ικανότητες. Ο πρώτος δημότης του Αμαρουσίου πρέπει να συνθέτει, αν μη τι άλλο, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

 

Για αυτούς τους 5 λόγους, συμπορεύομαι με το #Ενωμένο Μαρούσι.

Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ εντατικά και εγώ για μια πόλη ανθεκτική, πράσινη, ζωντανή, ανοιχτή, για μια πόλη πρότυπο.

 

* Ο Κώστας Ελευθεριάδης είναι Οικονομολόγος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου

Close