ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πατούλης κατά Μπακογιάννη: «Δεν λογοδοτούμε εμείς επειδή ο Δήμος δεν καθάρισε το φρεάτιο»

Για την κακοκαιρία που σάρωσε το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και για τις… κωμικοτραγικές εικόνες των κανό στον Κολωνό μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης στην τηλεόραση του Mega.

«Η Αττική άντεξε. Δεν είδαμε τις εικόνες του παρελθόντος παρά το ότι είχαμε ακραία φαινόμενα. Με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού υπήρχαν προβλήματα, έχουν δημιουργήσει αδυναμία απορρόφησης του νερού. Και ο Κηφισός κράτησε», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Πώς ένα λεωφορείο δεν σταμάτησε και πήγε να περάσει βλέποντας μια λίμνη μπροστά του; Οταν δίνουμε οδηγίες για το φαινόμενο που έρχεται, πρέπει όλοι να έχουμε και μια ατομική ευθύνη», ανέφερε σχετικά με το περιστατικό στη γέφυρα στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Για τη «βαρκάδα» στον Κολωνό

«Υπάρχουν αντιπλημμυρικά δεκαετιών που δεν έχουν γίνει, δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο χρόνια. Υπήρχαν και οι πυρκαγιές, προφανώς χρειάζονται και άλλα αντιπλημμυρικά έργα. Η Αττική όμως άντεξε. Δεν είχε μεγάλες εντάσεις ή τεράστια προβλήματα», τόνισε ο ίδιος.

«Η θωράκιση της Αττικής δεν είναι ζήτημα μόνο μιας περιφέρειας. Είναι ένα συνολικότερο ζήτημα. Η περιφέρεια κινείται με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά στα ρέματα της δικής μας αρμοδιότητας, ο καθαρισμός είχε γίνει, είδαμε αντανακλαστικά, δεν είδαμε πλημμυρισμένες συνοικίες με τεράστια προβλήματα. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν ο Κολωνός πλημμύρισε, δεν θα λογοδοτήσουμε όλοι επειδή ο Δήμος δεν είχε καθαρίσει το φρεάτιο», εξήγησε κλείνοντας ο κ. Πατούλης, με σαφείς υπαινιγμούς κατά του Δημάρχου Αθηναίων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα