ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΠΑΣΟΚ: Θα ζητήσει να κατατεθεί ο φάκελος της ΕΥΠ για παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, τοποθετήθηκε για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που “πέρασε” στη Βουλή.

Μιλώντας για τη σχετική πρόταση του κόμματός του, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός προφανώς γνώριζε, και εάν δεν ήταν ο ιθύνων νους, ήταν αυτός που επέτρεψε να εκτυλιχθεί το νήμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη».

«Την αλήθεια δεν θα την αποφύγετε. Εμείς θα τη βγάλουμε από τη σκιά και οι πολίτες θα κρίνουν το μέγεθος της θεσμικής εκτροπής. Θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση, κρινόμενοι θεσμικά και πολιτικά, και πρώτος ο ίδιος ο πρωθυπουργός να τοποθετηθεί, επιτέλους, επί της ουσίας», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι κατά την επερχόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειαςθα ζητήσει την κατάθεση του φακέλου της ΕΥΠ για παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί με επίσημο τρόπο, τόσο για την αιτιολογία της πρότασης προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, όσο και για την αιτιολογία της εισαγγελικής έγκρισης», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Τον φάκελο θα τον φέρετε στη Βουλή, είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα