ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο νέος “στρατηγός” δίπλα στον Ανδρουλάκη

Την τοποθέτηση του διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου, Παναγιώτη Δουδωνή, ως γραμματέα του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η κεντροαριστερή παράταξη.

Ο κ. Δουδωνής γεννήθηκε το 1990 στην Πεύκη, όπου και κατοικεί έως σήμερα και φοίτησε στο Αρσάκειο της Εκάλης, όπου διετέλεσε πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου.

Πάντως, η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί και ως ένα από τα πρώτα «ανοίγματα» Ανδρουλάκη στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου ή ακόμα και προς το «μπλοκ» των κεντροαριστερών ψηφοφόρων που μετακόμισαν στη Νέα Δημοκρατία. Η ερμηνεία αυτή γίνεται κυρίως γιατί ο κ. Δουδωνής αφ’ ενός συμμετέχει ενεργά στο think tank «e-kyklos» του Ευάγγελου Βενιζέλου και έχει ένα ξεκάθαρα εκσυγχρονιστικό προφίλ και αφ’ ετέρου γιατί το 2019 ως σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 είχε μιλήσει με θετικά λόγια για τον κ. Μητσοτάκη.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι ο Παναγιώτης Δουδωνής, ήταν όλα τα χρόνια σφοδρός πολέμιοςτης κυβέρνησης Τσίπρα, ως ενεργό κομμάτι του λεγόμενου «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» και μάλιστα στα social media είχε κατηγορηθεί πολλές φορές για πολεμική στη συνολική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου το διάστημα 2013-2015, ενώ ήταν αυτός που το 2914 προλόγισε την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της «3ης του Σεπτέμβρη».

 

Νέα Γραμματεία Οργανωτικού

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η ηγεσία της Γραμματείας Οργανωτικού, με επικεφαλής την Αναστασία Χατζηδάκη και αναπληρωτή τον Νίκο Δασκαλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση για την τοποθέτηση του κ. Δουδωνή είχε γραφτεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα».

 

Τα βιογραφικά των τριών στελεχών

Ο Παναγιώτης Δουδωνής διδάσκει από το 2018 Ευρωπαϊκό και Συνταγματικό Δίκαιο ως λέκτορας στο Κολλέγιο Oriel του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς και Συνταγματικό, Κοινοβουλευτικό Δίκαιο και Δίκαιο Πολιτικών Κομμάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το πολίτευμα της συνύπαρξης: για την αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία».

Η Αναστασία Χατζηδάκη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Υπηρέτησε στον ΟΠΕΚΑ ως Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχων και Διαχείρισης Πληρωμών και Μεταβολών της Διεύθυνσης Οικογενειακών Επιδομάτων και του Τμήματος Χορήγησης Παροχών Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, της Διεύθυνσης Παροχών Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Νίκος Δασκαλάκης είναι 27 ετών και υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΙ Αθήνας την περίοδο 2015-2017 και Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Αθήνας την ίδια περίοδο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα