ΕπικαιρότηταΠολιτική

Παρουσία του πρωθυπουργού η παραλαβή των πρώτων έξι γαλλικών μαχητικών Rafale

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2021 η παραλαβή των πρώτων έξι υπερσύγχρονων γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale που προμηθεύτηκε η χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει ενημερώσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ότι θα βρίσκεται κι αυτός εκείνη την ημέρα στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας, από τη στιγμή που θα το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Παράλληλα, στην τελετή παραλαβής θα βρίσκεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη και μια σειρά άλλων ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκείνες τις ημέρες θα βρίσκονται στην Ελλάδα και μια σειρά από Γάλλους αξιωματούχους καθώς επίσης και εκπρόσωποι της εταιρείας Dassault Aviation.

Θυμίζουμε ότι συνολικά έχουμε παραγγείλει 24 γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία θα έρχονται σταδιακά ανά εξάδες μέχρι την άνοιξη του 2023 βάσει του σχετικού χρονοδιαγράμματος. 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα