ΕπικαιρότηταΠολιτική

Παρέμβαση του Γ. Σαρακιώτη: Να λειτουργήσει άμεσα το υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά Υπάτης

Την άμεση λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου – ιαματικής πηγής των Λουτρών Υπάτης ζητά με παρέμβασή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής του, την οποία προσυπογράφει η Βουλευτής Α’  Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας έθεσε υπ’ όψιν του αρμόδιου Υπουργού, την πρόσφατη ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Ενωσης Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «ψεύτικες και παραπλανητικές υποσχέσεις και ευκαιριακές εξαγγελίες για τον ιαματικό τουρισμό της περιοχής μας», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους συνεχίζει να παραμένει κλειστή η εν λόγω υδροθεραπευτική υποδομή, παρά το γεγονός ότι η ετήσια συντήρησή της έχει ολοκληρωθεί.

Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Ενα ακόμη παράδειγμα της τροχιάς οπισθοδρόμησης που διανύει τρία χρόνια τώρα η Φθιώτιδα αποτελεί η μη λειτουργία της υδροθεραπευτικής εγκατάστασης των Λουτρών Υπάτης.

Μία εγκατάσταση που εισφέρει στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν της και συγκεκριμένα στους τομείς του ιαματικού και θερμαλικού τουρισμού.

Μάλιστα, η μη λειτουργία της εν λόγω εγκατάστασης πλήττει ακόμη και τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων της περιοχής, καθώς εκεί υφίσταται μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων και καταλυμάτων, τα οποία δέχονται ετησίως εκατοντάδες επισκέπτες λόγω της ιαματικής πηγής.

Την ώρα που οι καταγραφόμενες τάσεις προδιαγράφουν αυξημένη τουριστική δραστηριότητα στη χώρα μας, μια νευραλγικής σημασίας υποδομή της Φθιώτιδας, με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης, δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα η περιοχή μας και η τοπική οικονομία της να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη της».

Αναφορά - Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα