ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Παρέδωσε το κοριτσάκι της στο ορφανοτροφείο Βόλου γιατί δεν μπορούσε να το ζήσει

Μια μητέρα από την Νέα Ιωνία Βόλου αναγκάστηκε να πάει το παιδί της σε Ορφανοτροφείο, καθώς εξ αιτίας των χρεών, δεν μπορούσε να το μεγαλώσει.

Το παιδί, ένα κοριτσάκι εννέα ετών παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο, υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 ημέρες και στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το στοιχειώδες φαγητό.

Η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στην Πρόνοια και τους είπε «σάς δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω».

Η ασθένεια της μικρής δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες και με εισαγγελική παραγγελία δόθηκε στο Ορφανοτροφείο. Το κορίτσι έκλαιγε ασταμάτητα για 15 ημέρες και ηρέμησε μόνο όταν είδε ξανά τη μητέρα του.

«Πώς να ζούσα το παιδί, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό; Μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν από τρία χρόνια, κοιμόταν μαζί μου. Επρεπε να της δώσω να καταλάβει πως την αφήνω για το καλό της και ότι σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί. Εκτοτε, πέρασαν έξι μήνες και το παιδί παραμένει στο Ιδρυμα», είπε η ίδια, μιλώντας στο «gegonota.news».

Η 48χρονη γυναίκα, η οποία εργάζεται ως μοδίστρα, έχασε τον σύζυγό της πριν τρία χρόνια από πνευμονία.

Οι συνθήκες εργασίας του δημιούργησαν το πρόβλημα της υγείας του, η οικονομική τους κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου της, επήλθε ολική κατάρρευση. Εναν χρόνο πριν από τον θάνατό του, αρρώστησε και το παιδί.

Η γυναίκα δεν έχει καμία οικονομική βοήθεια από τους συγγενείς της.

«Ο πατέρας μου θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά δεν θέλει. Δεν ενέκρινε ποτέ τον σύζυγό μου και οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν. Εχει μια νέα ζωή και δεν χωράμε σε αυτή, αν και από την πρώην σύζυγο αποκόμισε μια μεγάλη κληρονομιά. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και στην ετεροθαλή αδελφή μου.

Παντού λοιπόν έβλεπα αδιέξοδο. Μια ημέρα είπα πως δεν θα πεθάνει το παιδί μου και έτσι σηκώθηκα το πρωί, την φίλησα και πήγα γραμμή στην Πρόνοια.

Δεν μπορώ να ζήσω το παιδί , θα πεθάνει. Δεν έχω φαγητό, ρεύμα, νερό. Πόνεσα βαθιά, αλλά λύση δεν υπήρχε. Εάν δεν το έδινα εγώ, κάποια στιγμή θα έπαιρναν το παιδί. Μάνα είμαι. Επρεπε να αποφασίσω εάν θα πεθάνει δίπλα μου με την κατάσταση που ζούσαμε ή θα σωθεί μακριά μου», είπε.

Η μητέρα βλέπει την 9χρονη κόρη της κάθε 20 ημέρες, όταν την συνοδεύει στο νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις, ενώ η ίδια ζει σε ένα συγγενικό σπίτι, σε κάποιο χωριό της Θεσσαλίας.

Tο χρέος στη ΔΕΗ είναι 10.000 ευρώ και στη ΔΕΥΑΜΒ 2.650 ευρώ. Από το 2014 κανένας διακανονισμός δεν τηρήθηκε και το χρέος εκτοξεύθηκε.

«Μπορώ να δουλέψω ως μοδίστρα στο σπίτι και να φροντίζω το παιδί μου ταυτόχρονα. Μπορώ να κάνω όποια δουλειά χρειαστεί. Πρέπει να ζήσουμε και το μόνο που ζητάω είναι να δουλέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα