ΔήμοιΔήμος Κορυδαλλού

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ιδιωτικοποιήσεις στον Κορυδαλλό

Η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Κορυδαλλό» καλεί τους δημότες σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 14:00 στην είσοδο του Δημαρχείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20/10/20 στις 14:00 στην είσοδο του Δημαρχείου για την άνευ προηγουμένου είσοδο εργολάβων στον Δ. Κορυδαλλού με αντάλλαγμα άγνωστο μέρος των εσόδων του Δήμου μας

Πρώτος και καλύτερος ο Δήμος Κορυδαλλού, εφάρμοσε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ.

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η ζέση του Δημάρχου για την εφαρμογή τους, που μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό των Αντιδημάρχων, καθαίρεσε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και την θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής που θα αποφασίζει για αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις την κράτησε για τον εαυτό του.

Η κυβέρνηση, κατά παραγγελία των δημάρχων που τη στηρίζουν, των επιχειρηματικών ομίλων και των σκουπιδοεργολάβων, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση και με εσπευσμένες διαδικασίες προχώρησε στην ψήφιση του νομοσχεδίου «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρύθμιση Ζητημάτων Αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», όπου συμπεριλαμβάνονται σωρεία δυσμενών διατάξεων για το προσωπικό, καθώς επίσης και διατάξεις για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Σαν να μην έφθανε αυτό, η κυβέρνηση εν κρυπτώ, εμβόλιμα και απροειδοποίητα κατέθεσε τροπολογία με την οποία διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού-με το πρόσχημα δήθεν «καινοτομίας» των LED, εκχώρηση της συντήρησης των φωτιστικών σε ιδιώτες με δέσμευση των Δημοτικών Τελών για δώδεκα έτη και έτσι εξηγείται και η εσπευσμένη αύξηση του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ), που επέβαλε στους δημότες, με το που ανέλαβε η νέα διοίκηση Χουρσαλά- Δημόπουλου.

Οι αποφάσεις πλέον, για τόσο σοβαρά ζητήματα, αφορούν κυρίως τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο επερχόμενος καταιγισμός ιδιωτικοποιήσεων θα φέρει κατάργηση υπηρεσιών και πρόσθετα χρέη στους Δήμους.

«Καλούμε όλους τους πολίτες που θέλουν να αντισταθούν στον κύκλο διάλυσης του Δήμου, που μόλις ανοίγει, να σταθούν πλάι μας στον αγώνα που ξεκινάει».

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι