ΕπικαιρότηταΠολιτική

Παραιτήθηκαν και οι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εσωτερική κρίση έχει ξεσπάσει στη Χρυσή Αυγή καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι ευρωβουλευτές του κόμματος παραιτούνται καταγγέλλοντας ότι ο Μιχαλολιάκος θέλει να τοποθετήσει απόλυτα ελεγχόμενους υποψηφίους στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Τελευταίο κρούσμα είναι η παραίτηση του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη, που επιτέθηκε μάλιστα στον αρχηγό της οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να τοποθετήσει τον Γιάννη Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και να αποσύρει από το ψηφοδέλτιο όσους μπορούν να «απειλήσουν» τον Γιάννη Λαγό στην συλλογή ψήφων.

Αρχικά, πριν ένα χρόνο δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση του ο Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος τώρα είναι υποψήφιος με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στις ευρωεκλογές. Μετά ήρθε η αποχώρηση του Γιώργου Επιτήδειου, που επίσης κόπηκε απο το ευρωψηφοδέλτιο λόγω του Λαγού και τώρα ήρθε η ώρα του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη.

Ο Λάμπρος Φουντούλης, από τα δυνατά ονόματα της οργάνωσης, αφού μέχρι πρότινος προβαλλόταν ως ο «πατέρας του ήρωα συναγωνιστή» τους, που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με δήλωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, αφήνοντας αιχμές εναντίον του «Αρχηγού» αν και όπως λέει η απόφασή του είναι «σεβαστή».

Ο Λ. Φουντούλης, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ν. Μιχαλιάκου: «Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ», έσπευσε να τονίσει: «Όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή…» Αφήνοντας να εννοηθεί ότι την Χρυσή Αυγή την πρόδωσε ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στη δημόσια δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής της Χ.Α. τονίζει πως «άξιζα μια προσωπική επαφή για να μου ανακοινώσει την απόφασή του, για τους όποιους λόγους τον οδήγησαν σε αυτή» και ανακοινώνει την απόφασή του να μην ασχοληθεί πλέον ενεργά με την πολιτική.

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στο ενδεχόμενο της καταδίκης της και της φυλάκισης βασικών στελεχών της, αγωνιά να τα προστατεύσει παρεχοντάς τους βουλευτικές ασυλίες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα