Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Παραδόθηκε το γήπεδο μπάσκετ του «Φοίνικα» στον Πειραϊκή

Ενα ακόμη αθλητικό έργο, που μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε για χρήση στους κατοίκους του Πειραιά.

Πρόκειται για το γήπεδο μπάσκετ του «Φοίνικα», στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στην Πειραϊκή, το οποίο ανακατασκευάστηκε και πλέον πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για αθλούμενους αλλά και θεατές.

Το συγκεκριμένο γήπεδο είχε υποστεί σημαντικές φθορές στον αγωνιστικό χώρο, στις εγκαταστάσεις φωτισμού αλλά και στα κάγκελα της περίφραξης λόγω της οξείδωσης εξ αιτίας της γειτνίασης με τη θάλασσα.

Για την έναρξη των εργασιών χρειάστηκε, λόγω της θέσης του γηπέδου, να προηγηθεί έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπως έγινε και με το γήπεδο μπάσκετ του «Πορφύρα», στην ίδια περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 110.000 ευρώ και εντάσσεται σε ένα σύνολο 30 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 36,64 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε:

«Πολλοί αθλητικοί χώροι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά παρουσίαζαν σοβαρές φθορές και κάποιοι είχαν καταστεί επικίνδυνοι για τους περίπου 45.000 αθλούμενους στους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά. Γι’ αυτό, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έθεσε σε προτεραιότητα την υλοποίηση αυτού του μεγάλου προγράμματος, χρηματοδοτώντας και σε πολλές περιπτώσεις μελετώντας και εκτελώντας τα έργα, όπως στην περίπτωση του γηπέδου του «Φοίνικα».

Προτεινόμενα