ΕπικαιρότηταΠολιτική

Παράδοση-Παραλαβή Υπουργείου Μεταφορών: Αυτές είναι οι 3 προτεραιότητες Γεραπετρίτη

Το πρωί της Πέμπτης (2/3) πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να αναλαμβάνει τη θέση.

Ο νέος υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητες έπειτα από το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, οι οποίες συνίστανται στην πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και στη διασφάλιση ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Όπως ανέφερε, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην οποία ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε στη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή, οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

  • Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, όπως και στις «διαχρονικές παθολογίες και αδράνειες», όπως σημείωσε ο υπουργός.
  • Διασφάλιση της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου έτσι ώστε να μην καθυστερήσουν τα σχετικά έργα υποδομής που έχουν αναβληθεί.
  • Λήψη άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση της ασφάλειας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, με στόχο να εμπεδωθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Αισθάνομαι μεγάλο χρέος και ευθύνη και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για αυτό που έγινε. Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι τα αίτια της τραγωδίας θα διερευνηθούν μέχρι τέλους και θα τεθούν υπόψη των Ελλήνων», κατέληξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα