Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΠεριφέρειεςΥπουργείο Εσωτερικών

Παραχωρούνται αιγιαλοί και παραλίες στους Δήμους!

Δέσμευση Παναγιώτη Κουρουμπλή για παραχώρηση των αιγιαλών και παραλιών στους Δήμους που βρίσκονται εντός της χωρικής αρμοδιότητάς τους, σε Γιώργο Χατζημάρκο και Γιώργο Πόκκια.

Συγκεκριμένα, τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για πολυετή παραχώρηση στους Δήμους των αιγιαλών και παραλιών που βρίσκονται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, απέσπασαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο γραμματέας της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Πόκκιας, στην διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού.

Το ζήτημα των παραλιών ήταν το κυρίαρχο που ετέθη στη συνάντηση, το οποίο λόγω της σοβαρότητάς του, κυρίως για τους τουριστικούς ΟΤΑ, αποτελεί πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε δεκτό το αίτημα-πρόταση που είχε υποβληθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις περί παραχώρησης των παραλιών για χρήση και εκμετάλλευση στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για διάστημα πενταετίας, όσο δηλαδή και η διάρκεια της δημοτικής θητείας.

Οπως ανέφερε ο υπουργός, το αίτημα έχει πάρει ήδη το δρόμο της νομικής επεξεργασίας.

Η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών συνιστά μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και συναρτάται άμεσα με τον τουρισμό και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η πολυετής παραχώρηση των αιγιαλών και παραλιών θα διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο τοπίο, τόσο για τους δήμους, όσο και για του επιχειρηματίες, που μέχρι σήμερα είναι όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η εκάστοτε ετήσια ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και αποφεύγονται καταστάσεις που πλήττουν τον τουρισμό, με την έγκαιρη προετοιμασία των παραλιών, στο ξεκίνημα κάθε τουριστικής περιόδου.

Στην συνάντηση, τέθηκε εκ νέου και το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των μικρών νησιωτικών Δήμων.

Σε συνέχεια της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, που έγινε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον κ. Χατζημάρκο και τον υπουργό Εσωτερικών στο Υπουργείο, ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι έχει δρομολογηθεί η ικανοποίηση του αιτήματος του περιφερειάρχη, με προσλήψεις προσωπικού κατά προτεραιότητα στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, όπου το πρόβλημα εμφανίζεται οξύτερο.

 

Προτεινόμενα