ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πάπας: «Χωρίς την Ελλάδα ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα»

Ενα ιδιαιτέρως θερμό μήνυμα, στο οποίο ανέφερε ότι «χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα», έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την σύντομη ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού, όπου τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Εδώ, σύμφωνα με την δήλωση του Σωκράτη, άρχιζε κάποιος να νιώθει πολίτης. Εδώ ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ότι ήταν ένα πολιτικό ον. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Σήμερα, όχι μόνο στην Γηραιά Hπειρο, υπάρχει μια υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων είναι θεμελιώδους σημασίας, όχι μόνο για την επίτευξη στόχων, αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ποντίφικας.

“Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι”, είπε στην αρχή της ομιλίας της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι η επίσκεψη έχει μεγάλη συμβολική αξία.

Αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον, αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την πανδημία, σημειώνοντας ότι η προοπτική του εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη, ανάγεται στο πιο μεγάλο ζήτημα δικαιοσύνης.

Αναφέρθηκε ακόμη και στην Αγία Σοφία και ευχαρίστησε τον Πάπα για τη θέση που εξέφρασε.

Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου.

Και στην συνέχεια, στο εσωτερικό του Μεγάρου, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Βατικανού και Ελλάδος.

Πηγή: skai.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα