Μια πολύ νόστιμη, εύκολη και επιτυχημένη συνταγή. Θα τη ζητούν πολύ συχνά στην οικογένειά σας.
Υλικά
500 γρ. παπαρδέλες ή ταλιατέλες
400 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
200 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/3 φλιτζανιού μπλε τυρί (τύπου ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.λπ.) λιωμένο με πιρούνι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζετε τα μπουκετάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό 7′-10′.
Αμέσως μετά, βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτετε αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μπρόκολο στραγγισμένο.
Ανακατεύετε.
Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα μπρόκολου – μπλε τυριού, ανακατεύετε και σερβίρετε.