ΔήμοιΔήμος Περιστερίου

Πανελλήνιοι μαθητικοί αγώνες στο σκάκι

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες στο Σκάκι θα διεξαχθούν στην Αθήνα το τριήμερο 31/3- 2/4 (Σάββατο, Κυριακή και Μ. Δευτέρα) στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Αναπαύσεως και Δωδεκανήσου, Περιστέρι) στους οποίους θα λάβουν μέρος 1.500 παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων, από όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι αγώνες γίνονται για πρώτη φορά στην Αθήνα και η οργανωτική επιτυχία τους αποτελεί για την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ένα μεγάλο στοίχημα.

Η ραγδαία αύξηση των συμμετοχών, που έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο γεμίζει υποχρεώσεις απέναντι στις χιλιάδες των παιδιών που έπαιξαν σκάκι στα κατά τόπους προκριματικά πρωταθλήματα για να κερδίσουν το εισιτήριο για τους τελικούς.

Υπολογίζεται ότι στους προκριματικούς αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 15.000 παιδιά, αποδεικνύοντας το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το Σκάκι στην Ελλάδα της κρίσης.

Παράλληλα με τους αγώνες των παιδιών θα διεξαχθούν και αγώνες επίδειξης blind (τυφλό σκάκι) μεταξύ διακεκριμένων σκακιστών.

Στον αγώνα αυτό ένας ή περισσότεροι σκακιστές θα παίξουν με δεμένα τα μάτια χωρίς να βλέπουν την σκακιέρα, ένα εντυπωσιακό event που πάντα συγκινεί και γοητεύει τους θεατές.

Το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι: «Παίζουμε σκάκι και κάνουμε ματ στην βία».

Τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες συνδιοργανώνουν η ΕΣΟ, ο Δήμος Περιστερίου και ο Σκακιστικός Σύλλογος «Πνευματική Στέγη Περιστερίου».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι