ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Πανελλαδικές 2022: Τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία έκαναν στις πανελλήνιες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Το πρώτο κείμενο αναφερόταν στους λόγους που είναι σημαντικό να μαθαίνουμε ιστορία, το δεύτερο ήταν μια ομιλία της Κικής Δημουλά για τη μνήμη και τη νοσταλγία και το τρίτο αφορούσε μια οικογενειακή ιστορία από το βιβλίο του Θανάση Βαλτινού, «Επείγουσα ανάγκη ελέου. Διηγήματα».

Το θέμα της έκθεσης αφορούσε την ιστορία και τις ιστορικές γνώσεις: «Αξίζει να μαθαίνουμε για αυτούς τους νεκρούς. Αξίζει να γνωρίζουμε τι έκαναν, πώς σκέφτονταν, πώς ζούσαν».

Στη Λογοτεχνία «έπεσαν» τρία πεζά κείμενα: Του Ραϋμόνδου Αλβανού (Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες), απόσπασμα από ομιλία της Κικής Δημουλά (από το βιβλίο Εκλήθην ομιλήτρια) και του Θανάση Βαλτινού (Επείγουσα ανάγκη ελέου. Διηγήματα).

Αύριο Σάββατο 4/6 οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα δώσουν Μαθηματικά (Άλγεβρα) και τη Δευτέρα 6/6 οι μαθητές των ΓΕΛ θα δώσουν Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα