Φορείς-Οργανισμοί

Παναγόπουλος: Μείζον θέμα η εξυγίανση και η διαφάνεια στο συνδικαλιστικό κίνημα

Photo by: newsbeast.gr

«Μείζον θέμα, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση, είναι η εξυγίανση και η διαφάνεια στο συνδικαλιστικό κίνημα» τόνισε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννης Παναγόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

«Επιθυμούμε να γίνει ένα ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό βιβλιάριο, όπου κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δυνάμεων της εργασίας. Σας διαβεβαιώνω ότι από συζητήσεις που έχω κάνει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τεχνολογικά η Ελλάδα είναι έτοιμη να το κάνει», διευκρίνισε.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, είπε ότι στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ένα προγραμματικό συνέδριο, όπου θα γίνει ανταλλαγή επιχειρημάτων, θέσεων και ιδεών. «Σε αυτό το πεδίο, θα αναμετρηθούμε και όχι στο πεδίο των συσχετισμών και των χειροδικιών» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε οι άνθρωποι της βίας, δεν είμαστε οι άνθρωποι των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής. Οι βιαιότητες που όλοι είδαν, έφεραν τα ΜΑΤ εδώ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι στο συνέδριο συμμετέχει μία πολύ ισχυρή επιτροπή από άποψη προσωπικοτήτων από τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή συνδικάτα και το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μία πενταμελή επιτροπή παρατηρητών, που παρακολουθεί τις διαδικασίες εκλογής οργάνων.

Στο συνέδριο έδωσαν το «παρών» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννημάτα, ο εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Βαρδάκης, καθώς και ο Γιάννης Τσιτούρης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, αρμόδιος για τα εργασιακά. Από το Κίνημα Αλλαγής παραβρέθηκαν επίσης ο γραμματέας του Μανώλης Χριστοδουλάκης, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Πηγή
newsbeast.gr
Close