ΔήμοιΔήμος Αμαρουσίου

Παναγιώτης Τάτσης: «Ανθρωπιά, αλληλεγγύη και ουσιαστική προσφορά στην πράξη»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος «ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ»

«Πάμε μπροστά με νέους ανθρώπους στο τιμόνι της νέας διοίκησης του Δήμου. Το Μαρούσι χρειάζεται καθαρά πρόσωπα με καθαρό παρελθόν και έτοιμα να αγωνιστούν σε καθαρή γραμμή».

Είναι τα λόγια του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη (Πάνου) Τάτση στο συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ» του Πάνου Βραχνού.

Η επιλογή του μονόδρομος για εκείνον, όπως ξεκαθαρίζει από την αρχή της κουβέντας μας.

«Νιώθω έτοιμος να προσφέρω στην πόλη μου, αλλιώς δεν θα είχα λόγο να πολιτευθώ. Στην τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπαίνεις για μικροφιλοδοξίες και άλλα συναφή. Μπαίνεις γιατί θέλεις να αγωνιστείς για την καθημερινότητα και την απαλοιφή προβλημάτων που μαστίζουν την πόλη. Ετσι έγινε με εμένα τουλάχιστον.

Χαίρομαι πολύ για τη στήριξη που εισπράττω από πολλούς συνδημότες μου, τους οποίους και συναντώ πια σε όλες τις επισκέψεις που κάνουμε με τον επικεφαλής του συνδυασμού μας τον κ. Πάνο Βραχνό.

Γεροντάκια που μου κρατάνε το χέρι και μου λένε παλικάρι μου να μας στηρίξεις αν βγεις, νέα παιδιά που μου λένε κάνε κάτι, η νεολαία πρέπει να έχει ευκαιρίες, πρέπει να έχει δουλειά, γυναίκες που αγωνίζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, άντρες που παλεύουν για το μεροκάματο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Καταλαβαίνετε όλα αυτά είναι εικόνες δυνατές».

 

  • Η πρώτη μας σκέψη είναι ότι ως νοσηλευτής θα έχουν δει πολλά τα μάτια του.

Είναι αυτονότο. Εχω δει πολύ πόνο, δυστυχία. Θωρακίζεσαι αλλά λυγίζεις, γιατί αυτή είναι η ανθρώπινη διάσταση. Αυτό που νιώθω ότι έχω κατακτήσει πάντως είναι η αμεσότητα με τους ανθρώπους. Και η διάθεσή μου να τους ακούω, να είμαι δίπλα τους, να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις όπου και όποτε χρειαστεί.

Και τους Μαρουσιώτες, τους συμπολίτες και φίλους μου τους βλέπω καθημερινά, ζούμε και αναπνέουμε μαζί. Τους ξέρεις και σε ξέρουν.

Τους κοιτάς στα μάτια με ειλικρίνεια και επί της ουσίας αυτοί σε οδηγούν στην απόφαση να και δυνατός για να μπορέσεις να δώσεις αγώνα για όλους».

 

Η σχέση του με τον Πάνο Βραχνό ειλικρινής, ζεστή και ανθρώπινη.

Η γνωριμία τους μετρά χρόνια και η βαθιά εκτίμηση στην προσωπικότητα και στο έντονη παρουσία του στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν, όπως λέει χαρακτηριστικά, τα βασικότερα κίνητρα για να ενταχθεί στην ομάδα που θα οριοθετήσει τη μετάβαση σε μία καινούρια, διαφορετική εποχή για το Μαρούσι

«Ζω και δραστηριοποιούμαι σε αυτή την πόλη και η αλήθεια είναι ότι θέλω να δω σημαντικά πράγματα να γίνονται. Πρέπει επιτέλους να μπούμε σε μία διαδικασία αφύπνισης, διεκδίκησης των όσων αξίζουμε σε αυτήν την πόλη που κατά γενική ομολογία είναι το κόσμημα των βορείων προαστίων.

Δεν είμαι άνθρωπος που ξύπνησα μια μέρα και είπα εντάξει, πάμε να μπούμε σε ένα ψηφοδέλτιο. Σας διαβεβαιώ πως αυτό που με έκανε να πάρω την απόφαση να αγωνιστώ στο πλευρό του εμπνευστή μας και επικεφαλής του συνδυασμού μας «ΜΑΡΟΥΣΙ – ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ», κ. Πάνου Βραχνού ήταν το γεγονός ότι ένιωσα πως πρέπει να παλέψω για να αλλάξουν πράγματα κακώς κείμενα στην πόλη μας.

Είμαι νοσηλευτής, έχω ακούσει κόσμο να παραπονιέται, να στενοχωριέται να λέει πως πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει. Οι άνθρωποι ξέρετε είναι η καλύτερη ένδειξη της τάσης που επικρατεί».

 

  • Να μείνουμε λίγο σ’ αυτό. Πρόσφατα δηλώσατε πως όλα δείχνουν ότι «έρχεται στις 26 Μαΐου η στιγμή που θα αλλάξουμε σελίδα στο Μαρούσι».

«Το είπα και το επαναλαμβάνω καθημερινά. Αισθάνομαι ότι αυτό είναι χρέος μας. Στον εαυτό μας, στα παιδιά μας. Θέλω να προσφέρω, νιώθω ότι έχω ψυχικό περίσσεμα αγάπης που θέλω να το διοχετεύσω για το καλό της πόλης.

Η στήριξη ευπαθών ομάδων, ανθρώπων που αγωνίζονται για να επιβιώσουν, οικογενειών με προβλήματα οικονομικά πρέπει και μπαίνουν στην πρώτη λίστα προτεραιότητας για εμάς που είμαστε στο ψηφοδέλτιο του Πάνου Βραχνού.

Ξέρετε, κατάγομαι από πολύτεκνη οικογένεια, ξέρω τι πάει να πει στέρηση, ξέρω τι πάει να πει να αγωνίζεσαι για να φτιάξεις μόνος σου, με τις δικές σου δυνάμεις το χαλί εκείνο που θα στρώσεις εσύ ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος για να περπατήσεις στη ζωή. Αυτές οι φωνές εκτιμώ ότι χρειάζονται να ακούγονται, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν μπροστά.

Και μέσα από την παράλληλη ενασχόλησής μου με την αρθρογραφία, είμαι απολύτως εξοικειωμένος της καθημερινότητας και των συνεπαγόμενων προβλημάτων στο Μαρούσι. Αυτά θα είναι οι προτεραιότητες του συνδυασμού μας και εμού προσωπικά, από την επόμενη κιόλας ημέρα της νίκης μας».

Close