ΔήμοιΔήμος Παλλήνης

Παλλήνη: Κάλεσμα δημάρχου για εθελοντική αιμοδοσία

Ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος καλεί όλους τους κατοίκους και φορείς της πόλης να δραστηριοποιηθούν ως εθελοντές αιμοδότες, προσφέροντας το σημαντικότερο δώρο ζωής στην επόμενη Εθελοντική Αιμοδοσία.

Έτσι, όλοι μαζί θα στηρίξουν ενέργειες και δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και προβάλουν την ιδέα του κοινωνικού εθελοντισμού.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης (Φειδιππίδου 25Α, Πλατεία Ελευθερίας, Παλλήνη) από τις 09:00 έως τις 13:00, γιατροί και νοσηλευτές θα υποδέχονται τους εθελοντές αιμοδότες.

Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη από τη δική μας εθελοντική προσφορά, για να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή. 5 λεπτά από το χρόνο μας, μπορούν να κάνουν μία καρδιά να χτυπά.

Οδηγίες για τους αιμοδότες

Πριν από την αιμοληψία, είναι καλό ο αιμοδότης να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.

Μετά την αιμοληψία, ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα.

Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μετά την πρώτη αιμοδοσία, ο αιμοδότης παραλαμβάνει ατομική κάρτα όπου αναγράφονται η ομάδα αίματος του και οι μονάδες που έχει δώσει και την οποία πρέπει να κρατά κάθε φορά που δίνει αίμα ή όταν χρειαστεί αίμα για τον ίδιο ή συγγενή πρώτου βαθμού.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης, πάει σε κάποιον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, στο Δήμο, ή στην Ενορία του ή σε μία Υπηρεσία αιμοδοσίας κρατικού Νοσοκομείου – όλα τα Κρατικά νοσοκομεία έχουν υπηρεσία αιμοδοσίας.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι