ΔήμοιΔήμος Γαλατσίου

Παίξτε μπάσκετ με τα αστέρια της Α1

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και ειδικότερα των φίλων της καλαθοσφαίρισης θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) το Σάββατο 30 Ιουνίου & τη Κυριακή 1 Ιουλίου 2018.

Το 3 on 3 Street Ball «Τάπα στη βία και τον ρατσισμό» είναι ένα τουρνουά μπάσκετ και συγχρόνως μια σπουδαία φιλανθρωπική δράση, με ισχυρό κοινωνικό μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού.

Ο Δήμος Γαλατσίου και οι Γαλατσιώτες έχουν αγκαλιάσει το συγκεκριμένο τουρνουά καθώς πλέον είναι η 3η φορά που διοργανώνεται στην πόλη.

Το 2016 οι συμμετοχές ήταν στους 700 και το 2017 στους 1.080.

Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 συνέντευξη τύπου.

Στην συνέντευξη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη του δημάρχου Γαλατσίου, Γιώργου Μαρκόπουλου αλλά και του προεδρείου του ΠΣΑΚ (Μανώλη Παπαμακάριο, πρόεδρο, Δημήτρη Μαυροειδή, αντιπρόεδρο και Βασίλη Ξανθόπουλο, γενικό γραμματέα) παρουσιάστηκε το τουρνουά αλλά και ευρύτερα θέματα που αφορούν τον Σύνδεσμο και γενικότερα το άθλημα του μπάσκετ.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου ενώ ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και τον ΠΣΑΚ χαιρέτησε την διοργάνωση καθώς ο Δήμος Γαλατσίου βρίσκεται πάντα δίπλα στις πρωτοβουλίες που δίνουν μηνύματα όχι μόνο αθλητικά αλλά και κοινωνικά.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είναι τιμή και χαρά για μας που φιλοξενούμε τουρνουά 3on3 “Τάπα στην βία και στον ρατσισμό”.

Η διοργάνωση θα γίνει σε μια εγκατάσταση που μέχρι και τρία χρόνια πριν ήταν κλειστή και κατεστραμμένη και είναι η πρώτη ολυμπιακή εγκατάσταση που παραχωρήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σήμερα αθλούνται στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου περίπου 1.000 άτομα. Η συμβολή του κ. Βασιλειάδη ήταν πολύ σημαντική για την παραχώρηση της εγκατάστασης στον Δήμο μας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης με τη σειρά του συνεχάρη τόσο την Ομοσπονδία και τον ΠΣΑΚ όσο και τους Έλληνες παίκτες που συμμετέχουν σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, παρά τον λιγοστό χρόνο διακοπών που διαθέτουν.

«Το μπάσκετ έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκεται όχι μόνο στην πρωτοπορία του αθλητικού κινήματος, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων που αναπτύσσονται στην χώρα μας.

Το τουρνουά που έχει γίνει θεσμός έρχεται να καταδείξει το στενό δέσιμο του αθλήματος με την ελληνική κοινωνία», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Εκτός από τον Δήμου Γαλατσίου, οι Δήμοι που θα λάβουν μέρος συνολικά σε αυτή την δράση είναι επίσης:

  • Δήμος Θεσσαλονίκης (26-27 Μαΐου)
  • Δήμος Αχαρνών (9-10 Ιουνίου)
  • Δήμος Ελευσίνας (23-24 Ιουνίου)
  • Δήμος Χανίων (7-8 Ιουλίου)

Τις ημέρες που θα λάβει χώρα το τουρνουά μπάσκετ συγκεντρώνουν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου Γαλατσίου.

Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι δωρεάν και μπορείτε να δηλώσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΣΑK.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι