Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΠεριφέρειες

Π.Β.Αιγαίου: Αντιπλημμυρική προστασία της Λέσβου

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, επισκέφθηκε τα έργα για την αποκατάσταση των αναχωμάτων και τον καθαρισμό χειμάρρων στην περιοχή του Ευργέτουλα, της Αγίας Παρασκευής και της περιοχής του λεκανοπεδίου Καλλονής.

Η περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας, Θεόδωρο Βαλσαμίδη.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχοντας ως βασική προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία, συνεχίζει τις εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων και την αποκατάσταση των αναχωμάτων τους, τόσο με χωματουργικά μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, όσο και στο πλαίσιο των δύο έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον καθαρισμό χειμάρρων στην Βορειοανατολική και στη Δυτική Λέσβο.

Πιο συγκεκριμέναολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων και την αποκατάσταση της λειτουργίας αντιπλημμυρικών και τεχνικών έργων στις περιοχές:

Μήθυμνας, Πέτρας, Μανταμάδου στα Τσόνια, Σιγρίου στον ποταμό «Βούλγαρη» στην περιοχή της Αρχαίας Άντισσας, στον χείμαρρο της Ποταμιάς στην Καλλονή, στον χείμαρρο «Μυλοπόταμος» στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και στην περιοχή των Λάμπου Μύλων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων στις περιοχές:

Ερεσού, στον χείμαρρο του Χρούσου στην περιοχή του Μεσοτόπου, στον χείμαρρο «Ταξιάρχης» στα Παράκοιλα, στον χείμαρρο «Αχέρωνας» στην Καλλονή, στον ποταμό «Ευεργέτουλας», στον χείμαρρο στην περιοχή της Κάγιας και σε χειμάρρους στην περιοχή της Μόριας.

Οι εργασίες υλοποιούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Π.Ε. Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, για τον καθαρισμό των χειμάρρων στη Νότια Λέσβο, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Καθαρισμός χειμάρρων Δημοτικών Ενοτήτων Πολιχνίτου – Αγιάσου – Γέρας – Ευργέτουλα – Πλωμαρίου νήσου Λέσβου», συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

 

Προτεινόμενα