ΔήμοιΔήμος Αθηναίων

Π. Παντελής: Να δώσουμε στην Αθήνα τη θέση που της αρμόζει για εμάς και τα παιδιά μας

Οταν ένας άνθρωπος θέλει να προσφέρει στην πόλη του και στους συνανθρώπους του, επιβάλλεται να έχει όραμα, όπως ακριβώς ο Παναγιώτης Παντελής.

Ο γνωστός φοροτεχνικός, με παθιασμένη αγάπη για την Αθήνα, την πρωτεύουσα πόλη της χώρας, θέλει να υπηρετήσει την ίδια και τους κατοίκους της από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην υποψηφιότητά του, ο κ. Παντελής τονίζει ότι τον πιο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αγάπη του για την πόλη που ζει και εργάζεται και η πεποίθηση του ότι μπορεί να γίνει πιο φωτεινή, πιο ασφαλής, πιο ανθρώπινη.

«Από τη στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράστηκε μαζί μου το όραμά του για τον Δήμο Αθηναίων, κατάλαβα τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και αποφάσισα να ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου με αυτές των άξιων συνοδοιπόρων μου σε αυτήν την εκλογική μάχη. Αισθάνθηκα χρέος μου να συμμετέχω σε έναν συνδυασμό που διακρίνεται για την πολυσυλλεκτικότητά του και τον υπερκομματικό του χαρακτήρα», τονίζει.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο ίδιος, τα τελευταία 28 χρόνια που περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας στην Ακαδημία Πλάτωνος, παρατηρεί την εικόνα της «όλο και πιο απογοητευτική, όλο και πιο γκρίζα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Την Αθήνα μας δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να μην της δώσουμε τη θέση που της αρμόζει για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας. Είναι άλλωστε η αρχαιότερη και ομορφότερη πόλη στον κόσμο, ορόσημο του πολιτισμού.
Είναι η πόλη μας και την αγαπάμε, η πόλη που εργαζόμαστε που όλοι θέλουμε να είναι πιο καθαρή, πιο φωτεινή, πιο ανθρώπινη και κυρίως πιο ασφαλής.
Για μια Αθήνα πράσινη, με πάρκα, παιδικές χαρές, ποδηλατοδρόμους και χώρους άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τετράποδους φίλους μας.
Γιατί εν έτει 2019 απαγορεύεται να είναι δύσκολη η μετακίνηση των ατόμων ΑΜΕΑ.
Να αξιοποιήσουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
Συγκεκριμένες γειτονιές που σήμερα παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά μπορούν να αναδιαμορφωθούν, να είναι ελεγχόμενες και να αποτελέσουν κέντρα προσέλκυσης τουριστών καθώς και πολιτών, προωθώντας την τοπική τους κουλτούρα.
Δημιουργία νέων δομών με ειδικά προγράμματα ένταξης για μετανάστες/πρόσφυγες καθώς και δομές φιλοξενίας για άστεγους. Συντονισμένη πολιτική για τη μάστιγα των ναρκωτικών, με στοχευμένη πρόληψη, κλειστά κέντρα εποπτευόμενης και ελεγχόμενης χρήσης, καθώς και δράσεις επανένταξης, πάντα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. 
Και μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο, είναι η κάθε γειτονιά της και σε αυτή θα πρέπει να παρέμβουμε».

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Παντελής

Ο Παναγιώτης Παντελής είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Κατάνης στην Ιταλία.

Είναι Διδάκτωρ Οικονομολόγος και Λογιστής – Φοροτέχνης Α’ Τάξης.

Εχει εκλεγεί στη Διοικητική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη.

Πριν από 28 χρόνια ίδρυσε την φοροτεχνική εταιρεία Pantelis & Partners Tax & Accounting Specialists που δραστηριοποιείται στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Close