Συνάντηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου με τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου (δήμαρχοι Αλίμου, ΒάρηςΒούλαςΒουλιαγμένης, Γλυφάδας, ΕλληνικούΑργυρούπολης, Κρωπίας, Σαρωνικού), μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες μεταφέρονται στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. παραλίες του Σαρωνικού κόλπου.

Ο κ. Φιλίππου εξέθεσε στους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη τις θέσεις της Περιφέρειας Αττικής για το συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας μας που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ, την ΕΤΑΔ Α.Ε. και πρόσφατα από την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., μία εταιρεία που συνέστησε το κράτος και στην οποία παραχώρησε εκτάσεις και ακτές του Σαρωνικού προκειμένου εκείνη με «σύντομες» διαδικασίες να προβεί στην πώλησή τους».

Συνέχισε δε, επισημαίνοντας ότι οι τοπικές αρχές από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσουν την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία τους και να αγωνιστούν ενάντια στην επιχειρούμενη αυτή προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τις παραλίες της περιοχής.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής ενημέρωσε τους δημάρχους που συμμετείχαν στη σύσκεψη, για προηγούμενη σχετική συνάντηση που είχε γίνει μέσα στο 2013 των τότε διοικήσεων των δήμων του παραλιακού μετώπου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και εκπροσώπους της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.

Σε εκείνη τη συνάντηση οι δήμαρχοι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους προς την τότε επιχειρούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να δοθούν τα φιλέτα της Αττικής στην εν λόγω εταιρεία, δηλώνοντας παράλληλα ότι όλες αυτές οι εκτάσεις και παραλίες πρέπει να παραχωρηθούν στους δήμους, οι οποίοι πρέπει να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη διαχείρισή τους.

Για την όποια δε πρωτοβουλία για αξιοποίησή τους, θα πρέπει οι δήμοι να έχουν τον πρώτο λόγο στην περιοχή τους και η όποια ανάπτυξη πρέπει να έχει κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των 4 εκατομμυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής που στις παραλίες του Σαρωνικού βρίσκουν διέξοδο αναψυχής τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Φιλίππου κάλεσε τους δημάρχους να αντιταχθούν στην επιχειρούμενη -μέσω της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.- πώληση των παραλιών της Αττικής και μαζί με τους κατοίκους και τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να αγωνιστούν για να ανατρέψουν την πολιτική του ξεπουλήματος των ακτών και της δημόσιας περιουσίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι