Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειες

Λευκάδα: Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι

Την αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι, ξεκινά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, καθώς υπεγράφη (28/3/2023) η Σύμβαση για το έργο «Επείγουσα Αποκατάσταση Καθιζήσεων και Κατολισθήσεων Επαρχιακού Οδικού Δικτυού Π.Ε. Λευκάδος».

Είναι ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη ΚράτσαΤσαγκαροπούλου και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου εταιρείας «Μ. και Χ. Μακρυπούλιας Ο.Ε.»

Οπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, «πρόκειται για ένα νέο μικρό έργο, αλλά πολύ ουσιαστικό, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τη βασική σύνδεση της Παλαιοκατούνας και του Νεοχωρίου με την υπόλοιπη Λευκάδα.

Γι’ αυτό μόλις παρουσιάστηκαν τα προβλήματα καθιζήσεων, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κινητοποιηθήκαμε άμεσα και σε λιγότερο από 6 μήνες πραγματοποιήσαμε αυτοψία, μελέτη, χρηματοδότηση, διαγωνισμό και πλέον το έργο έχει Ανάδοχο.

Επομένως, με το έργο αυτό, εξασφαλίζουμε την ομαλή οδική πρόσβαση στο Νιοχώρι και συγχρόνως αξιοποιούμε την ευκαιρία να κάνουμε διαπλάτυνση σε συγκεκριμένα σημεία, που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η Περιφέρεια συνεχίζει να είναι παραγωγική και κάθε έργο της, μικρό ή μεγάλο, δίνει λύσεις στις ανάγκες των συμπολιτών μας».

Το έργο προβλέπει την επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης, καθώς και εργασίες καθαιρέσεων, διαπλάτυνσης, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Προτεινόμενα