ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ουκρανική κρίση: Την ανεξαρτησία Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ υπογράφει ο Πούτιν

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, γεγονός που σημαίνει οι εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας είναι ραγδαίες, καθώς ανακοίνωσε την υπογραφή της ανεξαρτησίας των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε μία αναδρομή στις ιστορικές στιγμές που προηγήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση της άλλοτε Σοβιετικής Ενωσης και την δημιουργία του ουκρανικού κράτους, λέγοντας ότι ο Λένιν παρέδωσε τον Ντονμπάς, δηλαδή το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «η Ρωσία δημιούργησε την Ουκρανία».

«Η σύγχρονη Ουκρανία είναι κατασκεύασμα της Ρωσίας, των Μπολσεβίκων και των Κομμουνιστών, μετά την επανάσταση του 1917. Για τους εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε τίποτα. Η νίκη του “κόκκινου” στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία, που ανήκαν στην Γερμανία και την Πολωνία», ανέφερε ο Πούτιν κατά την έναρξη του διαγγέλματός του.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας, ο κ. Πούτιν τόνισε «την προσπάθεια της Ουκρανίας να κλέψει το φυσικό αέριο από τη Ρωσία» και μίλησε για νεοναζιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε στην Ουκρανία, με «πολλές επιθέσεις κατά της Ρωσίας» και «να αντιγράφουν ξένα μοντέλα, που δεν έχουν καμία σχέση με τους ίδιους».

Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τα επεισόδια στην εξέγερση του 2014, στο Μάινταν, λέγοντας ότι οι διαδηλωτές «είχαν την κρυφή υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας. Οι δυνάμεις αυτές έσπρωξαν την Ουκρανία σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Η Ουκρανία είναι μία χώρα διχασμένη».

“Είχε ενημερώσει Μακρόν και Σολτς”

Σύμφωνα με το Rt, το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι ο Πούτιν είχε ενημερώσει τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Ολαφ Σολτς ότι σκοπεύει να υπογράψει ένα Διάταγμα για την αναγνώριση των δύο περιοχών του Ντονμπάς «στο εγγύς μέλλον».

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι δύο ηγέτες «εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για αυτήν την εξέλιξη».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν:

«Το ουκρανικό κράτος δημιουργήθηκε από την κομμουνιστική Ρωσία με την απόρριψη μέρους των ιστορικών εδαφών της, κανείς δεν ρώτησε τίποτα από τους ανθρώπους της. Η ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας. Οι Μπολσεβίκοι ήθελαν να παραμείνουν στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης του Μπρεστ – Λιτόφσκ και της ικανοποίησης κάθε επιθυμίας των εθνικιστών. Ο αρχηγός των Μπολσεβίκων Βλαδίμηρος Λένιν προκάλεσε μειονεκτήματα στη Ρωσία, δημιουργώντας το κράτος της Ουκρανίας. Ο Λένιν παρέδωσε το Ντόνμπας στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας  Η Ρωσία είναι έτοιμη να δείξει στην Ουκρανία τι σημαίνει πραγματική απο-κομμουνιστικοποίηση. Οι σκέψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση του κρατισμού. Οι μπολσεβίκοι κυριολεκτικά «συμπίεσαν» το Ντονμπάς στην Ουκρανία».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα